Repo Men - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Repo Men

Repo Men

Repo Men (2010.)

Universal Pictures

111' akcija, ZF, triler

Režija:           Miguel Sapochnik

Uloge: Liev Schreiber, Jude Law, Forest Whitaker, Alice Braga, Liza Lapira

Scenario:        Eric Garcia, Garrett Lerner

Producent/i:   Mary Parent, Scott Stuber

Zemlja:          SAD, Kanada

Linkovi:

službene stranice
Imdb

Repo Men

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.23
13
0.00

DMM82 09.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Organi

Malkice više sam očekivao od ovoga filma ali nije loš, solidan film svidjet će se onima koji vole puno akcije jer ima je na pretjek. Od glumaca posebno se istaknuo Forest Whitaker. Ocjena 3+

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 08.01.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Plenitelji

U bliskoj budućnosti ljudski životni vek može biti značajno produžen.Moćna kompanija pod nazivom 'Unija', raspolaže tehnologijom za proizvodnju veoma sofisticiranih i jako kvalitetnih mehaničkih organa, koji u potpunosti mogu da zamene prave (stare), obolele ljudske organe.E sada, to košta jako puno, pa većina ljudi se odlučuje da ih nabavlja na kredit.Kada kupac i korisnik nekog mehaničkog organa ne plati dospeli račun na vreme, tada na scenu stupaju agenti 'Unije'.To su 'Plenitelji', od kojih su dvojica posebno dobra u ovom poslu.Remy (Jude Law) i njegov partner Jake (Forest Whitaker) u stanju su da pronađu svakoga ko pomisli da prevari sistem i da mu bukvalno oduzmu organ iz tela... Miguel Sapochnik potpisuje svoj dugometražni filmski prvenac, po scenariju koji su kreirali Eric Garcia i Garrett Lerner.Celokupna filmska priča inspirisana je romanom 'The Repossession Mambo' koji je Eric Garcia objavio 2009. godine.Radnja smeštena u mračno futurističko okruženje, gledaocu šalje uznemirujuću poruku šta ga možda čeka, kada bolest dođe, a nema zdravstvenog osiguranja.Eksplicitne scene nasilja, samo podstiču potencijalni strah malog, običnog čoveka od velikih, moćnih kompanija, koje trguju svim i svačim, pa čak i ljudskim zdravljem.Glavni likovi u filmu deluju solidno, mada Law, a ni Whitaker, nisu tipični akcioni heroji.Vredan pažnje je lik Beth, koga ubedljivo tumači Alice Braga, jer unosi malo svetla u sumornu napetu priču.Njena spontano započeta romansa s 'preobraćenim' Remyjem jeste kontrast u radnji koja oslikava sistem gde se sve drži pod strogom kontrolom (kamere, skeneri itd.).Nedostatak se ogleda u činjenici da je mladi režiser kombinujući žanrove, zapravo propustio da nam predstavi suštinu.Ovako, imamo dosta akcije, sa nekoliko trilerskih zaokreta, uz neizbežne SF elemente poput atmosfere, oružja i ostale high-tech tehnologije.A sve to ipak je viđeno i reciklirano.Dakle, filmska priča zasnovana na zanimljivoj ideji, nije pretočena u nešto ozbiljno što bi zadovoljio ukuse ne samo publike, već i kritike.No bez obzira na to, može da se pogleda, ali ne očekujte neki spektakularan film koji vas ostavlja bez daha.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VolimFilm 06.08.2011 Ocjena recenzije : 0.0

REPO

U svakom slučaju zanimljiv film... film koji je propao i koji se mnogima ne sviđa, meni je genijalan, pun akcije, možda i previše za neke... zadnja scena mi je jednostavno jedna od najstrastvenijih koje sam geldao.... uz dobro društvo i volju, predobra zabava i pokoji neočekivani obrat...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VolimFilm 06.08.2011 Ocjena recenzije : 1.0

REPO

U svakom slučaju zanimljiv film... film koji je propao i koji se mnogima ne sviđa, meni je genijalan, pun akcije, možda i previše za neke... zadnja scena mi je jednostavno jedna od najstrastvenijih koje sam geldao.... uz dobro društvo i volju, predobra zabava i pokoji neočekivani obrat...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jack bauer 06.08.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Moglo je i bolje

Kad sam prvi put pročitao sadržaj i pogledao trailer izgledalo mi je jako zanimljivo. Pa onda Law i Whitaker. Odlični glumci, Whitaker pogotovo. Međutim, nije ispalo baš dobro. Nije to loše, ali stalno imam taj dojam da se ta zanimljiva ideja nije baš dobro iskoristila. Stvarno sam se na momente malo i dosađivao.Može se pogledati, ali ne vjerujem da će vam baš dugo ostati u sjećanju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 06.10.2010 Ocjena recenzije : 3.0

Repo Men

Debitantski film ‘Repo Men’ Miguel Sapochnika ima zanimljivu premisu, u kojoj se autori pozabavljaju zdravstenim problemima čovječanstva u budućnosti. Ako imate zdravstenih problema, obratite se firmi zvanoj ‘The Union’. Ona će vam dati sve potrebne organe, vi ćete ih plaćati baš kao što otplaćujete auto na kredit. Jedini problem je što oni već unaprijed znaju da vi nećete to moći isplatiti pa šalju Pljenitelje da vam doslovno uzmu taj organ.
I stvarno na papiru to sve zvuči jako zanimljivo ali negdje nakon upoznavanja likova i nakon jako predvidljivog slijeda događaja u kojem naš glavni lik postaje meta Pljenitelja, film skreće sa bilo kakvog inteligentnog puta i pretvara se u prilično krvav lov mačke i miša sa jako glupim završnim preokretima i krajem koji je doslovno ukraden iz Gilliamova filma ‘Brazil’.
‘Repo Men’ će ostati zapamćen kao propuštena prilika da se snimi inteligentni SF film. Imao je sve preduvjete; od zanimljivog početka do dobre glumačke ekipe ali neodlučnost tvoraca filma koji su radije odabrali akcijsko-romantični put i prevelika količina kako posvete drugom filmu (‘Oldboy’ – scene borbe u hodniku), tako i krađi iz drugog filma (prije spomenuti ‘Brazil’); čine ‘Repo Men’ filmom koji možete komotno preskočiti jer je u svoj toj neodlučnosti rezultat jako neimpresivan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

woman_teatar 23.08.2010 Ocjena recenzije : 1.0

Solidna četvorka!

Lajkam, no nije za peticu. Preporučam.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: