To je rock'n'roll! - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      To je rock'n'roll!

To je rock'n'roll!

Get Him to the Greek (2010.)

Universal Pictures

110' komedija

Režija:           Nicholas Stoller

Uloge: Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne, Elisabeth Moss

Scenario:        Nicholas Stoller

Producent/i:   Judd Apatow, Rodney Rothman

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
službene stranice

To je rock'n'roll!

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.73
11
0.00

markoboban 03.06.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Rok zvezdica i dobrica

Nicholas Stoller na krilima neočekivanog uspeha sa ''Forgetting Sarah Marshall'', snima svoj drugi dugometražni film oslanjajući se na neke likove iz prvenca, uz ubačene sveže snage kojima je dodelio bitne uloge u celoj priči.U pisanju scenarija dobio je podršku od Jasona Segela, glumca koji je skrenuo pažnju na sebe tumačeći rolu ostavljenog mladića u Stollerovom komično-romantičnom debitantskom ostvarenju.Ambiciozni Aaron Green (Jonah Hill) dolazi na ideju obeležavanja 10-godišnjice karijere nekada velike rok zvezde, Aldous Snowa (Russell Brand), tako što bi ovaj kontroverzni britanski muzičar imao nastup u čuvenom 'Greek theatre' u L.A. Direktor izdavačke muzičke kuće, Sergio Roma (Sean "Diddy" Combs) u nastojanju da oživi posao, šalje Aarona u London sa jasno definisanim zadatkom: 'samo ga dovedi!' Kada se dva, na prvi pogled totalno različita lika spoje, počinje haos interkontinentalnih razmera... Ideja o udruživanju dvojice muškaraca, jednog popularnog koji mije uspeo da izdrži teret slave, i drugog anonimusa koji samo želi normalan život, sa voljenom devojkom, pokazala se kao izuzetno intereseantna.Odličan izbor glumaca, naročito za glavne protagoniste, pokazao se kao pun pogodak, jer objektivno Russell i Jonah drže radnju celo vreme, dopuštajući sporednim likovima da efektno udenu svoj epizode dodajući ovom urnebesu posebnu aromu humora i ludila na jedan prijemčiv, dopadljiv način.A ako pomenemo da kroz film defiluju neke prave muzičke zvezde (glumeći same sebe), onda je autentičnost radnje baš postignuta, jer shvatamo da su i oni samo obični ljudi opterećeni uobičajenim problemima, kao što je recimo izbor partnerke (odlična epizoda Rose Byrne u roli modela i pevačice, Jackie Q).Ovo se ne može smatrati nastavkom, jer jedina dodirna tačka sa 'Sarah Marshall', je samo kratki reklamni spot za novu seriju, u kojoj na kratko vidimo Kristen Bell.Veoma solidno i ponovo iznad mojih očekivanja, pa ću njegov treći film svakako pogledati bez razmišljanja, s obzirom da me je 'kupio' sa ova dva prethodna.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zoidberg 19.11.2010 Ocjena recenzije : 0.0

svakako pogledat

kao prvo već me dugo ubija ova tražilica na fimskom netu, jel ne možete stavit da se film nađe po orginalnom nazivu, prijevod To je rock'n'roll! ma moš mislit.

a ovo drugo što se tiče filma, svakako pogledat ovaj u neku ruku nastavak preboljeti s.m. film mi poprilično bolji jedno 2-3x,odma mi se pije absent..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 30.09.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Get Him to the Greek

Ako Judd Apatow producira film otprilike znamo što nas očekuje jer je u novije vrijeme njegovo ime postalo sinonim za otkvačenu komediju. Nakon uspjeha 'Forgetting Sarah Marshall', Stoller ponovno angažira Russella Branda i uz scenarističku pomoć Segela nam donosi 'Get Him to the Greek'. Njegov drugi film se odlikuje izrazito jednostavnom pričom o poštenom čovjeku koji mora dovesti rock zvijezdu na koncert iz Londona u L.A. te pred kraj otkrivamo kako ta rock zvijezda zapravo u duši i nije tako loša. Tu novina nema ali simpatična glumačka postava, predvođena Brandom i Hillom izvlači najbolje iz većine blesavo napisanih i smišljenih situacija. Pri tom svakako je zanimljiv uvid u svijet moderne glazbe te na ponašanje kako diskografskih kuća tako i zvijezda koje su ugovorom vezane za njih. Poseban dodatak je sporedna uloga P.Diddya u ulozi šefa diskografske kuće, te iako on i nije tako loš odabir, mišljenja sam da bi profesionalni glumac/komičar to odradio puno bolje; tim više što je njegova uloga jako zanimljiva i solidno napisana. Problem u filmovima vezanim za Apatowa su već odavno ženski likovi, koji su uvijek izrazito površno obrađeni i dobivamo dojam da su oni ovdje nabacani samo zbog potreba razvijanja glavnih muških likova; što je stvarno šteta jer i Elisabeth Moss i Rose Byrne su dobre glumice.’Get Him to the Greek’ unatoč slabašnom scenariju predstavlja solidnu zabavu, najvećim djelom zbog dobre suradnje glavnih glumaca koji vas u većini slučajeva uspijevaju, ponajviše svojim mimikama a onda i pametnim dijalogom, natjerati na smijeh.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: