Početak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Početak

Početak

Inception (2010.)

Warner Bros. Pictures/Continental Film

148' ZF, triler, misterija

Režija:           Christopher Nolan

Uloge: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard

Scenario:        Christopher Nolan

Producent/i:   Christopher Nolan, Emma Thomas

Zemlja:          SAD, Velika Britanija

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Početak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.07
105
0.00

kapucino 02.02.2016 Ocjena recenzije : 0.0

Hans

Hans je Bog svog posla kao Messi , De niro ili Jordan ili Da Vinci , btw film je super

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Heat91 19.08.2012 Ocjena recenzije : 2.75

stevo

Odlučio sam bit pristojan i ne vriđat,šta se protivi mojim uvjerenjima u ovakvim slučajevima,al' zaključih da nema ništa od toga. I by the way, Dylanove pisme su uklonjene sa you tube-a. Svi ti klasici koje si nabroja također imaju ocjenu iznad 8,tako da sam sebe pobijaš. Ja sam zapravo izabra virovat da se pretvaraš da si glup,i da gadiš odličan film samo da se istakneš od mase kako bi si zalijepio etiketu stručnjaka. Možda i jesi stručnjak,za crno-bijele filmove i prožvakane klasike koji ljudima idu na k**ac. A ja ću tebi reć da je ono,šta je Ledger utjelovio u Jokeru(kad već siluješ Batmana) nešto najjebačkije šta je moga napravit prije smrti. Bilo mi je žao šta svi to ne vide. Sad nije. Jer, neki to ne zaslužuju. A ti,samo nastavi pogađat koju boju kose ima Ilsa Lund. Sretno.
P.S. koristit Justina Biebera kao argument je,jednostavno, jadno. ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 12.08.2012 Ocjena recenzije : 3.6

Heat91

Osvojio je čak 4 oscara, kažeš? To je stvarno impresivno. Pogotovo kad pogledamo u kojim kategorijama ih je osvojio: kamera, editiranje zvuka, miksanje zvuka i specijalni efekti. A i o tvom filmskom znanju dovoljno govori činjenica da si uopće spomenuo oscare kao nešto relevantno u vrednovanju kvalitete filma. Primjera radi, znaš li koliko oscara je osvojio „Shawshank redemption“? Uguglaj, imaš sve na wikipediji ;)
A i kad smo kod vrednovanja kvalitete filma, spominješ 600 tisuća ljudi na imdb-u koji su mu dali prosječnu ocjenu 8,8. Pa, isti gledatelji su među top 20 najboljih filmova stavili čak 2 Star Wars filma, 2 Gospodara prstenova, Viteza tame i Početak, a daleko iza njih su ostavili Forresta Gumpa, Moderna vremena, Dr. Strangelove, Casablancu, Malteškog sokola, Građanina Kanea, Zlatnu groznicu, Brianov život, Psycho, itd. Ono što želim reći je da velika većina od tih 600 tisuća ljudi nije nikad ni pogledala ove filmove koje sam sad nabrojao, a ni mnoge druge koji se s pravom smatraju remek-djelima, jer da jesu, ne bi od sramote mogli Početku dati ocjenu 8.8, nit bi mogli Viteza tame ocjeniti s 8.8. A o ovim freakovima koji su tu ugurali Star Wars-e ne želim ni pričati.
Evo ti isto jednog zanimljivog podatka kojeg sam nedavno pročitao. Neka pjesma od Justina Biebera je na youtubeu poslušana preko 700 milijuna puta, i dobila je preko 1,2 milijuna lajkova. Nijedna Dylanova pjesma nema 700 milijuna pregleda i 1,2 milijuna lajkova, dal to onda znači da je Bieber bolji od Dylana? Ne, to znači da su mlade generacije polu-retardirane, da si ti budala, i da ovaj svijet ide kvragu.
I daj mi se već jednom skini s one stvari, fakat si naporan. Više mi se ne obraćaj.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 02.08.2012 Ocjena recenzije : 2.67

ok

Dobar ljetni blockbuster koji doduše ne namjeravam pogledati više od jednom. Daleko od toga da me se nije dojmio, fascinirao me svojim vizualima koji su više nego dojmljivi i impresivnom glumačkom ekipom koja je dala svoj maksimum ograničen scenarijem. Film nije ni blizu remekdjela, čak ni u kategoriji ljetnih blockbustera gdje daleko prednjače zadnja tri Batmana, ali nudi zabavu koja je dodatno začinjena intrigantnom temom, ali koja nije dovoljno razrađena. Meni je pri prvom gledanju to bilo dovoljno, ali za drugo gledanje film jednostavno ne pruža dovoljno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Heat91 31.07.2012 Ocjena recenzije : 2.83

stevo

Zar stvarno? tako ćeš se sramotit? 600 tisuća ljudi filmu je dalo prosječnu ocjenu 8.8,dobio je 4 oscara i bio nominiran za još 4. I čim spomeneš sumrak,to je moronski. Koji ozbiljni filmofil uopće sebi dopušta takvo bogohuljenje? To je bilo retoričko pitanje. Ako imaš problema sa razumijevanjem replike,uguglaj. imaš sve na wikipediji ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

stipe1204 24.07.2012 Ocjena recenzije : 3.14

Remek djelo!!

Bez nepotrebnog razglabanja...film je jednostavno REMEK DJELO...od Christophera Nolana se ništa drugo niti ne očekuje! :D

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 23.04.2012 Ocjena recenzije : 2.6

Poruka za Heat91

Sorry, sa velikim zakašnjenjem pišem ovo, ali tek jučer sam pročitao tvoj komentar. Stvarno mi je žao zbog toga, jer ovo sad nekako gubi na težini, ali znaš kako kažu- nikad nije kasno učiniti pravu stvar. Inače se ne spuštam na ovu razinu i ne ulazim u diskusije s budalama i seljačinama, ali ovaj put ću napraviti iznimku, s obzirom na to da si me iskreno nasmijao sa svojim baljezganjem.
Za početak da ti malo objasnim kako ovaj portal funkcionira. Dakle, ovdje ocjenjujemo filmove koje smo pogledali i pišemo svoja mišljenja o njima, koja se mogu i ne moraju slagati sa mišljenjima ostalih korisnika. I to je u redu, jer svatko ima pravo da iznese svoj stav. Ali ono što ne radimo je to da se ne prozivamo poimence i vrijeđamo jedni druge, jer to jednostavno nije pristojno i civilizirano, a to je baš ono što si ti napravio. Zato se nemaš pravo ljutiti kad te nazovem seljačinom, jer znaš da je to istina. Ti si jedna velika, velika seljačina.
A evo i zašto te smatram zaostalim imbecilom:
1. Nigdje u tekstu nisam usporedio Inception sa Sumrakom. Istina, u tekstu sam spomenuo Sumrak i Inception, pa donekle shvaćam kako bi to moglo nekoga tvojih mentalnih sposobnosti dovesti do krivog zaključka.
2. Matrix sam spomenuo zato što ga je netko u nekom postu prije mog doveo u vezu s Inceptionom, pa sam morao to komentirati.
3. Da te citiram:“... ideja je zapravo originalna i jedinstvena.Predmet ideje nije,..“. PREDMET ideje? Ne da si glup, nego daješ novi smisao toj riječi. „A razvikan bi bio samo onda kad bi ga hvalio čovjek više od broja stanovnika na Zemlji“. Dragi bog ne bi mogao shvatiti što bi ta rečenica trebala značiti, al to se valjda desi kad polupismen brđanin uzme tipkovnicu u ruke.
4. Originalan scenarij kažeš? Pa pogledao sam taman toliko filmova u životu da znam prepoznati kad je nešto originalno a kad nije i kad je nešto kvalitetno a kad nije. Ja sam svoj stav po tom pitanju dolje argumentirao, a to je nešto što ti nisi u stanju napraviti.
5. Opet citat: „...npr.zašto ti nemožeš skužit zašto SAD ne bi doputio dici otić čoviku koji je optužen za ubojstvo,i slično..“. Čitam tu rečenicu kojom si pljunuo u lice hrvatskoj gramatici i pravopisu, i ne mogu vjerovati da netko tko ima više od 8 razreda osnovne škole (pretpostavljam da imaš) može nešto tako da kaže. Znači, SAD će zabraniti izlazak iz zemlje njegovoj djeci, protiv kojih se ne vodi nikakav sudski postupak, niti su dio ikakvog sudskog procesa, niti su na uvjetnoj kazni, niti je za njima izdana tjeralica, niti su osumnjičena za zločin? Da, shvaćam kako bi to nekome poput tebe imalo savršenog smisla.
6. Ubij me, al ne tražim namjerno rupe u radnji filma i raznorazne nelogičnosti, to se jednostavno desi samo od sebe, zato što volim koristiti mozak dok gledam nešto. Probaj i ti za promjenu, možda ti se svidi.
Za kraj, nemam ti što reći nego da se fino držiš svojih Slagalica strave, jer to je razred u koji spadaš, a ozbiljne filmove ostavi ljudima koji ih razumiju. I za boga milog, svakako nastavi pisati komentare, jer me stvarno nasmijavaš. Pročitao sam ih sve, super se zabavio, a ujedno i uvjerio da je moja slika o tebi ispravna. Nemaš skoro ništa u glavi, ali spreman si i to malo što imaš podijeliti s nama ostalima i staviti nam osmjeh na lica, i bog te blagoslovio zbog tog.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

theBLACK 22.04.2012 Ocjena recenzije : 2.0

Od redatelja Mementa. Stvarno?

Film vas POKUŠAVA zbuniti potpuno krivim sredstvima a na kraju sve je čisto i jasno, dobro kraj je bio prilično dobar. Uz to glumci su užasni.
Plus je to što izgleda dobro ali svejedno ga to ne može spasiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jack bauer 12.11.2011 Ocjena recenzije : 2.75

Preporukaaaaaaaaa !!!!!

Ma ovo je jedan od najboljih filmova koje sam gledao u posljednje vrijeme. Sve je tu na svome mjestu. Meni tu nije ništa ni zbrkano, ni pretenciozno napravljeno. Nolan u najboljem izdanju sigurno. Leonardo ? Ma,on je stvarno postao glumčina i pol.Slažem se da je ovo pravo osvježenje u žanru SF. Najtoplija preporuka za gledanje !!!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cupac 16.10.2011 Ocjena recenzije : 3.4

inception

Sta rec o svim nolanovim filmovima osim da su vrhunski,prica,glazba,rezija,gluma itd.cista petica.2 i nesto sata uzivanja za moj ukus.Nolan svaka cast!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dinko_Pavelic 14.10.2011 Ocjena recenzije : 1.75

Inception

Film + glazba + glumci + sve ostalo = 4,4!

Odličan film sa pre, predobrom pričom.

Neću duljiti, nego POGLEDAJTE ako do sada niste :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nugajr 09.10.2011 Ocjena recenzije : 3.0

5 +

Film ne čini samo priča, već hiljadu drugih sitnih stvari, koje je Christopher Nolan doveo skoro do savršenstva u ovom filmu. Angažirao je, barem za mene, jednog od najboljih kompozitora filmske muzike - Hansa Zimmera, koji je odradio fantastičan posao. Iako nisam uopšte ljubitelj "science fiction" filmova, ali ovaj je definitivno jedan od najboljih ikada pogledanih i bio je moj glavni favorit za Oscara prošle godine.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Heat91 13.09.2011 Ocjena recenzije : 3.0

poruka za sttewana

O čemu ti pričaš jebote?? Uspoređuješ inception sa sumrakom?? Kakav jebeni matrix?? Tebi triba zabranit gledat filmove,a govoreći o ideji,ideja je zapravo originalna i jedinstvena.Predmet ideje nije,pa tako možeš reć da film ima veze i sa Snovolovkom samo zato šta ima veze sa snom. Originalan scenarij,nenadjebiv,vrhunska izvedba Di Caprija i jebeno osvježenje za ovaj SF žanr koji izbacuje inače smeće od filmova. A razvikan bi bio samo onda kad bi ga hvalio čovjek više od broja stanovnika na Zemlji. Još nešto,svaki film je kompliciran,i jednostavan u istom trenutku.To nije stvar filma već gledatelja. Kao npr.zašto ti nemožeš skužit zašto SAD ne bi doputio dici otić čoviku koji je optužen za ubojstvo,i slično.. Jer,očito nisi član MENSE. A rupe u ovakvom filmu traže idioti poput tebe budući da im redatelj nije nacrta zakjučak koji se od gledatelja zahtijeva. I usput,onaj vrtuljak padne,vidi se da će past,nije to nikakav jebeni psihološki trik,jer to ovome filmu ne triba.Kao ni debili koji glume kritičare i stavljaju ljude u dilemu.E pa,ljudi pogledajte film sami pa procijenite. Jedna velika PREPORUKA,velika kao Sttewenov IDIOTIZAM.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

adriana_m 08.07.2011 Ocjena recenzije : 3.0

hahahahhahah

slažem se sa pethodnim komentarom u potpunosti...previše razvikan film, daleko....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

adriana_m 08.07.2011 Ocjena recenzije : 2.0

hahahahhahah

slažem se sa pethodnim komentarom u potpunosti...previše razvikan film, daleko....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 07.07.2011 Ocjena recenzije : 2.5

100 ljudi, 100 ćudi

Mislim da je vrijeme da netko stane na loptu i konačno objektivno napiše nešto o ovom filmu.
1. Ovdje nema gotovo nijedne originalne ideje, ali to iz nekog razloga nitko ne spominje. Pa film je krao odakle je stigao, Dark City, Matrix, The Cell... A i bila je 90ih jedna američka serija za koju se ne mogu sjetiti kako se zove, ali se radila o skupini znanstvenika koji ulaze ljudima u snove.
2. Jedini lik u filmu koji je donekle dobro razvijen, ali ni približno dovoljno, je Leonardov lik. Svi ostali su najobičnije sličice koje govore.
3. Logičke propuste je teško i nabrojati, ali pitanje koje je mene odmah kopkalo je: ako već Leo ne može otići natrag u SAD k svojoj djeci, zašto djeca ne dođu k njemu? Njegov punac očito može. Koji problem bi bio staviti djecu na avion i poslati k njemu?
4. Ne moraš biti član proklete MENSE da bi shvatio ovaj film, tako da mi nikako ne idu u glavu ovi komentari o tome da je film kompliciran, i da ga se mora pogledati bar 2 puta. O kojem vi to filmu pričate?
5. Završetak filma je stvarno najniži potez koji neki redatelj može napraviti. "Kako napraviti film o kojem će ljudi razmišljati kad izađu iz kina i koji će ih navesti da misle da je riječ o misaonom filmu? Pa staviti ćemo nedorečen završetak pa neka svatko donese svoj zaključak". To je recimo i trik koji se koristi kod komedija, pogotovo loših komedija, kad najduhovitiju scenu ili scene koje su izrezane, stave na kraj filma, i onda publika odlazi kući nasmijana misleći da je film bio puno bolji nego što jest. Jeftin psihološki trik.
6. Ovo je najobičniji akcijski triler, koji koristi donekle zanimljivu ali krajnje nelogičnu ideju, kao pokretač za ogromnu hrpu akcijskih scena koje testiraju domete današnjih CGI efekata. Nolan je još jednom dokazao da je u stanju napraviti stilski impresivan ali sadržajno šupalj film. Ovo je recimo u rangu Matrixa 2, ali ni do koljena prvom Matrixu. Čemu onda takve salve hvalospjeva ovom filmu? Pa to je onaj "lavina" efekt, netko provali da je film dobar, što je potaknuto jakim redateljskim i glumačkim imenom, i onda se svi utrkuju ko će ga više nahvaliti. Ista stvar je bila i sa Društvenom mrežom, a film je bio poprilično loš.
Na kraju, "Početak" može proći kao jedan iznadprosječno dobar ljetni blockbuster, pogotovo u okviru svog žanra, što duguje isključivo glazbi i vizualnim efektima. Ali reći da je ovo remek-djelo može samo netko kome su vrhunac sedme umjetnosti filmovi poput Brzi i žestoki, Sumrak saga, i Transformeri.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rocky20 06.07.2011 Ocjena recenzije : 3.5

Početak

Zasigurno jedno od najboljih ostvarenja prosle ali i prijasnjih godina,tu se pokazalo da Christopher Nolan definitivno spada u vrh svjetske kinematografije!Prica je fantasticno napisana i svakako ko nije pogledao film toplo preporucujem da ga pogleda jer jos dugo necemo vidjeti slicno ostvarenje!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nataly7 10.04.2011 Ocjena recenzije : 3.2

intrigantno

film definitivno treba pogledati dvaput da se skuže svi detalji...ali film je jako zanimljiv,tih više od 2 sata stvarno brzo prođu, meni se jako sviđa što je podloga svega ljubavna priča, na neke scene sam se baš raznježila
ideja filma je nesvakidašnja, zanimljiva, svijet snova je stvarno intrigantan, ovo je jedan od rjetkih filmova o kojem sam razmišljala i guglala i dugo nakon što sam ga pogledala
kraj je nedorečen i ostvaljeno je svakom gledatelju da sam odluči dali se probudio ili nije
ugl, odličan film, originalna, vrijedi pogledati :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nataly7 10.04.2011 Ocjena recenzije : 4.0

intrigantno

film definitivno treba pogledati dvaput da se skuže svi detalji...ali film je jako zanimljiv,tih više od 2 sata stvarno brzo prođu, meni se jako sviđa što je podloga svega ljubavna priča, na neke scene sam se baš raznježila
ideja filma je nesvakidašnja, zanimljiva, svijet snova je stvarno intrigantan, ovo je jedan od rjetkih filmova o kojem sam razmišljala i guglala i dugo nakon što sam ga pogledala
kraj je nedorečen i ostvaljeno je svakom gledatelju da sam odluči dali se probudio ili nije
ugl, odličan film, originalna, vrijedi pogledati :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Raleosijek 01.04.2011 Ocjena recenzije : 3.6

za Holly-Man-a

kladim se da sam pogledao puno više filmova nego ti.... ako je na imdb-u na 8mjestu, i ako na rotten tomatoes ima 86%, to što je tvoj mozak neograničen i nemožeš shvatiti film to si si sam kriv.....( bez uvrede )..... Nolan je jedan od najboljh redatelja danasnjice.......

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...