Još jedna godina  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Još jedna godina

Još jedna godina

Another Year (2010.)

Film4, Focus Features

129' komedija, drama, romansa

Režija:           Mike Leigh

Uloge: Jim Broadbent, Lesley Manville, Ruth Sheen, Oliver Maltman, Peter Wight, David Bradley, Martin Savage, Karina Fernandez, Michele Austin, Philip Davis, Imelda Staunton, Stuart McQuarrie, Eileen Davies, Mary Jo Randle, Ben Roberts

Scenario:        Mike Leigh

Producent/i:   Georgina Lowe

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službena stranica
Imdb

Još jedna godina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.67
3
0.00

Humorna drama Mikea Leigha o starom bračnom paru koji zadržava svoju radost iako je okružen manje-više nesretnim prijateljima, rođacima i kolegama.

Tom (Jim Broadbent) i Gerri (Ruth Sheen) su zajedno u braku preko 30 godina. Čini se da jedino oni uspjevaju zadržati svoju životnu radost, dok njihovi rođaci, prijatelji i kolege upadaju u razne životne teškoće i depresije.

A život tog neobičnog bračnog para ispunjen je sitnicama koje život znače. Brinu se za 30-godišnjeg sina, rade i druže se sa prijateljima koji imaju poprilično nesređene živote. Koliko je tko od njih sretan i nesretan, ogorčen ili ne, postat će očigledno kroz brojna njihova djela...


'Još jedna godina', trailer.

Riječ je o još jednom hvaljenom djelu uglednog Mikea Leigha koji svoje filmove snima bez pravog scenarija, samo s temeljnom premisom koja se razvija kroz improviziranu glumačku tehniku. Kritičari su za 'Još jednu godinu' rekli da je 'realan film koji odbija zašećeriti svakodnevnicu' i 'krasna anatomija ljubavi i usamljenosti iz ruku legendarnog redatelja'.  

s.p.