Ledeni ubojica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ledeni ubojica

Ledeni ubojica

The Mechanic (2011.)

Millennium Films, Nu Image Entertainment GmbH/Pa-Dora

93' akcija, krimi, triler

Režija:           Simon West

Uloge: Jason Statham, Ben Foster, Tony Goldwyn, Donald Sutherland

Scenario:        Richard Wenk, Lewis John Carlino

Producent/i:   John Thompson, René Besson, Robert Chartoff, David Winkler

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ledeni ubojica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.21
14
0.00

Akcijski triler o iskusnom plaćenom ubojici koji želi osvetiti svog mentora - i naučiti njegovog sina svom zanatu!

Arthur Bishop (Jason Statham) je 'stroj' – elitni ubojica s jedinstvenim talentom za čisto uklanjanje meta. Taj posao zahtjeva profesionalno savršenstvo i potpuno izbjegavanje veza, a Bishop je u tome najbolji. Međutim, kada ubiju njegovog mentora i bliskog prijatelja Harryja  (Donald Sutherland), Bishop se itekako veže uz to. Sam si nameće sljedeći zadatak - odgovorne za to ubojstvo želi vidjeti mrtve!

Misija se zakomplicira kad Harryjev sin Steve (Ben Foster) dolazi s istim osvetničkim ciljem i naumom da izuči Bishopov zanat.  Bishop je oduvijek djelovao sam, ali ne može okrenuti leđa Harryjevom sinu. Sistematični ubojica uzima impulzivnog učenika pod svoje okrilje i smrtonosno mentorstvo je rođeno. U potrazi za konačnom metom, prijete im prijevare, a oni koji bi trebali riješiti probleme - i sami postaju problem...


'Ledeni ubojica', trailer.

'Ledeni ubojica' ('The Mechanic') je rimejk filma 'Plaćeni ubojica' ('The Mechanic'), vrhunskog akcijskog trilera Michaela Winnera s Charlesom Bronsonom i Jan-Michaelom Vincentom u glavnim ulogama. Redatelj moderne verzije 'Mechanica' je Simon West koji je priznao da nikad nije pogledao original, a poznat je po hitovima kao što su 'Con Air', 'Generalova kći' i 'Lara Croft: Tomb Raider'.

Kritičari obično ne vole njegove filmove, a ovaj film neki hvale zbog brzog ritma, minimalističke atmosfere i izbora Jasona Stathama za glavnog glumca. Ipak, redatelju se zamjera da, usprkos naoko zanimljivoj priči i kompleksnim likovima, sve kvari klišejiziranom režijom i sadističkim akcijskim scenama.

s.p.