Ako nitko ne svira - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ako nitko ne svira

Ako nitko ne svira

Ako nikoj ne sviri (2010.)
54' dokumentarni, glazbeni, biografski

Režija:           Gjorgji Janevski

Scenario:        Gjorgji Janevski

Zemlja:          Makedonija

Ako nitko ne svira

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Pobjednik Festivala dokumentarnog rock filma, priča o makedonskom bendu Bernay’s Propaganda i gitaristu Vasku Atanasoskom.

O zanimljivom i vrlo aktivnom makedonskom bendu Bernay’s Propaganda vjerojatno već znate dosta, a u ovoj priči saznat ćete još više. Ne samo o počecima makedonskih underground prvaka, već i o Vasku Atanasoskom, gitaristu i spiritus movensu benda, čovjeku nevjerojatne energije, hrabrom i potpuno posvećenom onome što radi.

Vasko je bez obzira na komercijalni potencijal benda i gotovo 200 koncerata godišnje u cijeloj Europi, ostao potpuno vjeran 'Do it Yourself' (Uradi sam) principima kojemu je samoproizvodnja, samopromocija i odbijanje dikatata novca kao primarnog, ostala vodeći (‘i jedini mogući’) motiv njegovog angažmana na muzičkoj sceni.


'Ako nitko ne svira', trailer.

Film je osvojio nagradu DORF-a u regionalnoj konkurenciji, a po mišljenju žirija, 'film portretira Vaska Atanasoskog, lidera sastava Bernay's Propaganda i njegovu fascinantnu energiju, strast i ljubav prema glazbi. U 55 minuta filma dokumentiran je univerzalni problem bandova i pojedinaca u nastojanjima da usprkos nesklonosti medija dopru do publike i pošalju svoju poruku.'

s.p.