DORF brine o glazbi - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      DORF brine o glazbi

DORF brine o glazbi

Pobjednici Festivala dokumentarnog rock filma su francuski 'We Don't Care About Music Anyway' i makedonski 'Ako nikoj ne sviri'.

s.p. 15.03.2011 0 komentara

DORF brine o glazbi

Pobjedničkim filmom u programu međunarodne konkurencije DORF-a proglašen je 'We Don't Care About Music Anyway' francuskih autora Cedrica Dupirea i Gaspara Kuentza. 'Film je to o osam avangardnih glazbenika iz Tokija, visoke estetske poetizacije, s istančanim osjećajem za pripovjedni ritam, svježim pristupom fotografiji i kadru, koji promišlja japanski megalopolis u 21. stoljeću. Gledatelju se na taj način, iz jednog drugog kuta daje slika pozicije kreativca u dehumaniziranom konzumerističkom svijetu', stoji u obrazloženju žirija kojeg su činili Silvestar Kolbas, Zoran Žmirić i predsjednica žirija Tanja Golić.

Žiri je kao najbolji film u regionalnoj konkurenciji odabrao film 'Ako nikoj ne sviri' autora Gjorgjija Janevskog iz Makedonije. Po mišljenju žirija, 'film portretira Vaska Atanasoskog, lidera sastava Bernay's Propaganda i njegovu fascinantnu energiju, strast i ljubav prema glazbi. U 55 minuta filma dokumentiran je univerzalni problem bandova i pojedinaca u nastojanjima da usprkos nesklonosti medija dopru do publike i pošalju svoju poruku.'


'We Don't Care About Music Anyway', trailer.

Posebno DORF priznanje za doprinos promicanju vrijednosti rock kulture ove godine dodjeljeno je riječkom novinaru i publicistu Velidu Đekiću. 'Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo zahvaliti na njegovom doprinosu vrednovanja i prepoznavanja riječke glazbene scene', izjavio je direktor Festivala Toni Šarić.

U Vinkovcima je u okviru programa EDIT organizirana i radionica dokumentarnog filma za prosvjetne djelatnike i prikazani su nagrađeni radovi sa prošlogodišnjih revija filmskog i videostvaralaštva djece i mladeži u Zagrebu i Karlovcu. Prihod od prodanih ulaznica u Vinkovcima, u suradnji s Društvom naša djeca Vinkovci, doniran je za kupnju EEG uređaja Dječjeg odjela Opće bolnice Vinkovci. Dodatne informacije o Festivalu potražite na službenoj stranici DORF-a.

Komentari

Nema komentara.