Planet majmuna: Postanak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Planet majmuna: Postanak

Planet majmuna: Postanak

Rise of the Planet of the Apes (2011.)

Twentieth Century Fox Film Corporation, Continental film

105' akcija, ZF, triler, spektakl

Režija:           Rupert Wyatt

Uloge: James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto

Scenario:        Rick Jaffa, Amanda Silver

Producent/i:   Peter Chernin, Dylan Clark, Rick Jaffa, Amanda Silver

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Planet majmuna: Postanak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.05
42
0.00

Prequel 'Planeta majmuna' koji objašnjava nastanak inteligentnih majmuna. SF s Jamesom Francom i Freidom Pinto u glavnoj ulozi.

Uvod u priču 'Planeta majmuna' smješten je u sadašnje vrijeme, u San Francisco. Will Rodman (James Franco) je znanstvenik koji radi za veliku farmaceutsku korporaciju Gen-Sys koja provodi genetička istraživanja i razvija benigni virus koji obnavlja oštećeno moždano tkivo ljudi. Odlučan je pronaći lijek za Alzheimerovu bolest koju ima i njegov otac Charles (John Lithgow), te doseljava bolesnom ocu u dom u kojem je odrastao, ne bi li se brinuo za njega.

Netom prije početka testiranja novog lijeka na ljudima, Willovi 'zamorci' odjednom počnu pokazivati znakove bizarne agresivnosti. Uprava proglasi istraživanje neuspjelim i Will mora završiti svoj program. Usred konfuzne situacije, Will se nađe odgovornim za previđeno novorođenče čimpanze. Will u tajnosti odgaja malog Caesara kod kuće, istovremeno se brinući za bolesnog oca. Caesar vodi Willa do Caroline (Freida Pinto), primatologa koja je Caesarova veterinarka.

Zbog izloženosti lijeku, Caesar pokazuje znakove neobične inteligencije ali i znakove neobičnog ponašanja za majmuna. Will potajno nastavlja s istraživanjima kod kuće, a 'zamorci' su mu otac i Caesar. S vremenom, čimpanza razvije zadivljujuće kognitivne sposobnosti dok Charlesovi simptomi Alzheimera čudom odlaze u remisiju. No, time su i Will i cijelo čovječanstvo krenuli putem uništenja...


'Planet majmuna: Postanak', trailer.

s.p.