Čarobni Mike   - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Čarobni Mike

Čarobni Mike

Magic Mike (2012.)

Discovery film

110' komedija, drama, glazbeni, erotski

Režija:           Steven Soderbergh

Uloge: Matthew McConaughey, Channing Tatum, Alex Pettyfer, Olivia Munn

Scenario:        Reid Carolin

Producent/i:   Reid Carolin, Gregory Jacobs, Channing Tatum, Nick Wechsler

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Čarobni Mike

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.62
13
0.00

Mali Jebač 20.10.2013 Ocjena recenzije : 0.0

Hrpa muškaraca koji plešu!

Ovaj film me zaintrigirao pozitivnom recenzijom u Slobodnoj Dalmaciji. Kada sam ga pogledao, shvatio sam da je kritičar bio u pravu.Priča je jednostavna: mladić koji radi kao građevinar na crno,upozna tipa koji radi kao striper. Uskoro se sprijatelje,pa Mike uvodi Adama u posao, dok Adam zauzvrat hvali prijatelja svojoj neodlučnoj i mrzovoljnoj sestri.Klub u kojem naši junaci rade vodi autoriteni Dallas( kojeg glumi Matthew McConaughey).Priča napreduje, a Adam biva uvučen u ozbiljne nevolje, iz kojih ga svojim zalaganjem vadi Mike. Kada se ekipa odluči preseliti u Miami, Mike shvaća da je dobio zamjenu, svi planovi su mu se izjalovili, pa odlučuje ostati u Tampi sa Adamovom sestrom.Film obiluje dobrom glazbom, ukusnom golotinjom i poukom da ne treba ničemu slijepo vjerovati i sve uzimati zdravo za gotovo. Pogledajte!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 31.03.2013 Ocjena recenzije : 4.71

Striperi

Mike (Channing Tatum) i Adam (Alex Pettyfer) danju rade na građevini, a noću pronalaze dodatni izvor prihoda.Naime, bave se striptizom u noćnom klubu koji vodi veteran u ovom poslu, mišićavi Dallas (Matthew McConaughey).Mladići se lepo provode, dobro zarađuju i uživaju u čarima lagodnog života. Međutim, lakomislenost i pohlepa prete da ugroze posao, ali i njihovo prijateljstvo ...Reid Carolin je autor scenarija, gde je inspiraciju pronašao u nekim detaljima iz rane mladosti Channinga Tatuma (kada je bio tek napaljeni 18-godišnjak).Mada je sama fabula na prvi pogled kliše, vešta režiserska palica Stevena Soderbergha uspeva da izvuče maksimum i ponudi publici vizuelno zanimljiv sadržaj, sa puno zabavnih sastojaka u vidu umerenog humora i blago naglašene erotike.Režija sugestivno baca svetlo na svet striptiza u kome zgodni mladići svojim scenskim nastupima oduševljavaju žensku publiku, različite strosne dobi, počev od tek punoletnih devojaka, pa sve do dama u zrelim godinama.Gluma nije na nekom visokom nivou, ali generalno zaslužuje prelaznu ocenu. Tatum je solidan, Alex Pettyfer tek prosečan, dok je McConaughey izneo svoj lik sa ogromnim entuzijazmom, jer je u svakom kadru (pogotovo kada je na pozornici) istinski uživao i baš se dobro zezao.Ono što je za mene otkriće jeste pojava Cody Horn, glumice koja je lik Brooke ubedljivo interpretirala, kao devojku koja zna šta neće, mada još uvek nije sigurna šta tačno želi. Vredi napomenuti maštovito postavljenu scenografiju, dobru šminku i uopšte dobro oslikanu atmosferu koja vlada u klubu, gde se pruža laka noćna zabava.Mada se podigla velika medijska prašina oko jedne scene sa senzualnom g-đicom Munn, smatram da je sve to bilo u službi agresivne medijske promocije filma, jer je lik koji ona tumači (pametnica Joanna) potpuno minoran u celoj priči. Zato je lepuškasti Channing Tatum posle premijere ovog filma postao najpoželjniji muškarac u glamuroznom Hollywoodu (svaka slučajnost je namerna).Sve ovo ispred izrečeno, samo je pouzdan dokaz da je 'Magic Mike' uzburkao duhove, ostavljajući jak utisak, posebno na žensku populaciju.Dakle, ova kombinacija po principu - malo komedija i nešto više drama, pokazala se kao dobitna, jer film definitivno zavređuje pažnju poklonika (dobrog) filma.Imajući u vidu i podatak da je ostvarena dobra zarada, u iznosu od blizu $114,000,000 na tlu USA (u produkciju uloženo samo $7,000,000) ne treba odbaciti mogućnost stvaranja franšize od nekoliko nastavaka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

martina_mmm 04.09.2012 Ocjena recenzije : 5.0

B-)

Povesti dečka na ovaj film: loša ideja! Film vrvi od muških atributa, posebno guze. Channing Tatum super izgleda i koreografije su odlične, šteta što nije u 3D :)
Ne očekivati previše pametnu radnju, ovo je ipak američki film!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: