Čarobni Mike   - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Čarobni Mike

Čarobni Mike

Magic Mike (2012.)

Discovery film

110' komedija, drama, glazbeni, erotski

Režija:           Steven Soderbergh

Uloge: Matthew McConaughey, Channing Tatum, Alex Pettyfer, Olivia Munn

Scenario:        Reid Carolin

Producent/i:   Reid Carolin, Gregory Jacobs, Channing Tatum, Nick Wechsler

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Čarobni Mike

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.62
13
0.00

Humorna drama Stevena Soderbergha, zabavna priča o tajnama muškog striptiza s Channingom Tatumom u glavnoj ulozi.

Mike (Channing Tatum) je glavna zvijezda muške striperske revije koja već godinama drma lokalnim klubom Xquisite. Što ga više dame vole, to više troše što jako usrećuje vlasnika kluba Dallasa (Matthew McConaughey).

Pod svoje će okrilje uzeti mlađahnog Adama (Alex Pettyfer) te će ga nastojati uvesti u posao. A taj je posao 24-satna luđačka zabava u kojoj je najvažnije zavesti komade. Skupljanje love će se Kidu učiniti laganom misijom. Ipak, je li sve tako jednostavno?

U međuvremenu Mike će upoznati prekrasnu Kidovu sestru Brooke (Cody Horn). Ona je definitivno netko oko koga će se on poželjeti potruditi sve dok im na put ne stane njegov divlji način života.

Tema muškog striptiza privukla je gledateljice širom svijeta, a uspjehu filma doprinijeli su atraktivni Matthew McConaughey i Channing Tatum, koji je kao 18-godišnjak radio kao striper pa je njegovo iskustvo dijelom poslužilo kao materijal za scenarij.

Film je dobio odlične kritike i ušao je na nekoliko listi najboljih filmova 2012., a pohvaljena je vještina redatelja Soderbergha koji i iz potencijalno banalnog materijala može izvući puno. Istaknuto je i da se rijetko viđa takav entuzijazam cijelog ansambla, a mnogi su zamjerili Akademiji što nije nominirala McConaugheyja za Oscara.

s.p.