Argo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Argo

Argo

Argo (2012.)

Warner Bros. Pictures, Continental film

120 minuta drama, triler, biografski, povijesni, politički

Režija:           Ben Affleck

Uloge: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman

Scenario:        Chris Terrio

Producent/i:   Ben Affleck, George Clooney, Grant Heslov

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Argo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.68
22
0.00

Triler koji otkriva kako su se spašavali Amerikanci za vrijeme Iranske revolucije - snimanjem lažnih filmova! Drama Bena Afflecka snimljena prema istinitom događaju.

4. studenog 1979. Iranska revolucija dosegla je točku vrenja i militantni demonstranti napadaju američko veleposlanstvo u Teheranu i uzimaju za taoce pedeset i dvoje američkih državljana. Usred kaosa šestero Amerikanaca uspijeva pobjeći i sakriti se u domu kanadskog veleposlanika Kena Taylora.

Znajući da je pitanje trenutka kada će ih pronaći i vjerojatno ubiti, kanadska i američka vlada traže da CIA intervenira. CIA se za plan spašavanja obraća najboljem stručnjaku za izvlačenje Tonyju Mendezu, a on osmišljava plan toliko nevjerojatan da se čini moguć samo na filmu...

Ben Affleck je film režirao prema scenariju Chrisa Terrija temeljenom na knjizi 'The Master of Disguise' Antonija J. Mendeza i članka objavljenog u Wired Magazine 'The Great Escape' Joshue Bearmana. Ovaj triler dobio je isključivo pozitivne ocjene i proglašen je uzbudljivim, napetim i punim crnog humora, a glavne zamjerke idu na račun nekih povijesnih netočnosti, s tim da neki zamjećuju da film nije toliko zanimljiv nakon prvog gledanja.

POSEBNI DODACI:

SPAŠENI IZ TEHERANA: BILI SMO TAMO (DVD i Blu-ray)

Američki predsjednik Jimmy Carter, Tony Mendez i pravi bjegunci prisjećaju se pravih životnih iskustava s kojima su bili suočeni.

SLIKA U SLICI: IZJAVE SVJEDOKA (Blu-ray)

Kaos revolucije u Iranu oživljava uz priče preživjelih.

ARGO: APSOLUTNA AUTENTIČNOST (Blu-ray)

Ben Affleck objašnjava kako je kreirao svijet iranske talačke krize 1979. godine.

ARGO: VEZA CIA-e I HOLLYWOODA (Blu-ray)

Bivši agent CIA-e Tony Mendez i redatelj Ben Affleck otkrivaju tajne koje stoje iza lažnog filma koji je uvjerio cijeli Hollywood.

BIJEG IZ IRANA: HOLIVUDSKA OPCIJA (Blu-ray)

Krenute u kanadsku vladu i otkrijte uzbudljive rizike koje su Kanađani morali poduzeti kako bi zaštitili svoje najbliže susjede.

OPSEŽNI AUDIO KOMENTARI (Blu-ray)

S redateljem Benom Affleckom i scenaristom Chrisom Terriom.

s.p.