Charlijev svijet - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Charlijev svijet

Charlijev svijet

The Perks of Being a Wallflower (2012.)

Summit Entertainment

102 minute drama, romansa, teen

Režija:           Stephen Chbosky

Uloge: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Kate Walsh, Paul Rudd

Scenario:        Stephen Chbosky

Producent/i:   Lianne Halfon, John Malkovich, Russell Smith

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Charlijev svijet

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.21
19
0.00

Tinejdžerska drama s Emmom Watson u glavnoj ulozi, priča o odrastanju povučenog dječaka Charlieja koji se druži sa starijim prijateljima.

Charlie (Logan Lerman) je tapeta, fikus, tihi promatrač iz prikrajka dok ga par karizmatičnih i starijih ne skloni pod svoja krila. Prelijepa, slobodoumna Sam (Emma Watson) i neustrašivi Patrick (Ezra Miller), koji su polubrat i polusestra, iako ne u krvnom srodstvu već zahvaljujući braku svojih roditelja, vode ga putevima prijateljstva, prve ljubavi, propupale seksualnosti, bakanalija, ponoćnog prikazivanja 'The Rocky Horror Picture Showa' i potrage za savršenom pjesmom.

Istovremeno ga njegov profesor engleskog, gospodin Anderson (Paul Rudd), uvodi u svijet književnosti potpirujući njegove snove o karijeri spisatelja. Charlie ulazi u svijet odraslijih, ali i dalje ga boli prošlost, uključujući i samoubojstvo najboljeg prijatelja i smrt voljene tete nesretnim slučajem. Ravnoteža mu je pred slomom, a korijen njegove tuge je šokantno otkriće.

Glavni i odgovorni za ovu romantičnu dramu je američki pisac Stephen Chbosky koji 1999. godine izdaje istoimeni roman. Priča koja prati odrastanje dječaka Charlieja vrlo brzo prerasta u bestseller pa je bilo samo pitanje vremena kada će se Hollywood odlučiti pretočiti štivo u film. Što se režije i scenarija tiče, ovdje je upravo Chbosky vodio glavnu riječ, a glavne uloge dodjeljene su redom mladim talentima koje predvodi Emma Watson (serijal Harry Potter, 'Moj tjedan s Marilyn').

Pohvale kritičara otišle su na račun troje mladih glumaca, iako su neki zamjerali filmašima što nisu našli tinejdžere da glume tinejdžere. Najveće zamjerke filmu su da nije previše originalan i da je zato savršen za obožavatelje Harryja Pottera koji žele nešto ozbiljnije. Ipak, većina recenzenata hvali film i njegovo kombiniranje tinejdžerske komedije i realistične drame, te se zaključuje da je film 'poput srednje škole' jer budi 'tužne, smiješne, tople i nostalgične osjećaje'.

s.p.