Pravilo šutnje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pravilo šutnje

Pravilo šutnje

The Company You Keep (2012.)

Voltage Pictures, Wildwood Enterprises

125' drama, triler, politički, špijunski

Režija:           Robert Redford

Uloge: Robert Redford, Shia LaBeouf, Anna Kendrick, Jackie Evancho, Terrence Howard, Nick Nolte, Julie Christie, Sam Elliot, Chris Cooper, Susan Sarandon, Richard Jenkins, Brendan Gleeson, Stanley Tucci

Scenario:        Lem Dobbs, prema romanu Neila Gordona

Producent/i:   Nicolas Chartier, Bill Holderman, Robert Redford

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica, Imdb

Pravilo šutnje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
5
0.00

Triler o bivšem ljevičarskom radikalu (Robert Redford) koji nakon 3 desetljeća skrivanja ponovno mora bježati.

Bivša ljevičarska teroristica Sharon Solarz (Susan Sarandon) sama se predaje FBI-u zbog pljačke banke koja je obavljena prije 30 godina, a koja je rezultirala smrću jednog zaštitara.

Novinar Ben Shepard (Shia LaBeouf) započinje istragu tog slučaja i pronalazi Jima Granta (Robert Redford), odvjetnika koji ima mladu kćer Isabel (Jacqueline Evancho). Jim živi u malom gradu pod lažnim identitetom.

Kada Ben poveže Jima sa Sharon i ubojstvom, Jim bježi i povezuje se sa starim suradnicima koje želi upozoriti, a istovremeno pokušava locirati bivšu ljubav Mimi (Julie Christie) koji bi mogla sprati ljagu s njegovog imena...

Filmu se zamjera previše likova i podzapleta koji bi mogli poslužiti kao građa miniserije, no pohvaljeno je što Redford nikad ne gubi iz vida ljudske drame, te je 'uz pomoć prvorazrednih glumaca napravio napeti politički triler koji cijeni kompleksnost svojih likova i inteligenciju svoje publike'.

s.p.