Ali - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ali

Ali

Ali (2001.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

159' akcija, drama

Režija:           Michael Mann

Uloge: Will Smith, Jamie Foxx, Jon Voight, Mario Van Peebles, Ron Silver

Scenario:        Eric Roth, Michael Mann, Christopher Wilkinson, Stephen J. Rivele

Producent/i:   Michael Mann, Jon Peters, Paul Ardaji, A. Kitman Ho, James Lassiter

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Ali

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.57
30
0.00

mr blond 13.05.2010 Ocjena recenzije : 1.0

SOLIDAN BIOGRAFSKI FILM

Ništa posebno...samo solidan sportsko-biogafski film....Gdje je ovo u usporedbi s Razajarenim Bikom...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jopa_tkd 07.04.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Film je solidan, ali je malo predugačak i ima nekih dosadnih dijelova. Iznenadio me izgled Will Smitha (ima tu dosta mišića). U početku u filmu prevladava borba za jednakost, ali kasnije ima više šore. Sve u svemu ništa posebno, ali se može pogledat

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

šunka 28.12.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Tko je Muhamed Ali?

Odgovor na moje pitanje je savakako: Po mnogima najbolji boksač svih vremena. To možete i vidjeti u filmu Michaela Manna kada Ali hvali sam sebe da je najbolji ili kad gledate izvrsno snimljene borbe. Nažalost, to je sve što ćete saznati. Scenarist nije iskoristio bogat život slavnog boksača maksimalno, već je samo prepričao što je značila ličnost M. Alija u 20. st. Samo se naziru njegovi privatni usponi i padovi, životne prekretnice i borba za rasnu jednakost dok ga je scenarist odlučio prikazati samo kao sportsku veličinu iako se ni tu nije najbolje snašao. Dokumenatristička režija M. Manna je maestralna (vrijedi istaknuti realno prikazane scene boksa kojih ima napretek, svaka čast i odličnoj kameri koja maksimalno dočarala zbivanja u ringu) i W. Smitt iz sebe izvlači najbolje no ne mogu prekriti tanku priču. Šteta!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 10.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

???

Film kad bi bio nešto kraći i kad bi jasnije prikazivao njegov život, jer budimo realni on je bio boksač a ne samo šarmer, bio bi fenomenalan.Međutim mislim da su se važne stvari o njemu izostavile a neke podosta dosadne stavile u scenarij! Kratko rečeno, dugačak film-dosadna radnja!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mackoneger 30.07.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Ali

Uopće nisam gledao ovaj film ali mi se uopće nesviđa recenzija od luky-a11, stoga više neću pisati.Sad sam tužan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luky11 30.07.2005 Ocjena recenzije : 5.0

The Champ is here!

Od dobro poznatog nam redatelja Michaela Manna,koji je režirao jedne od najvećih hitova kao što su Vrućina i Poslednji mohikanac,a sad i jednog od najboljih u njegovoj karijeri Collateral,režirao je i ovaj film.Kao što svi mogu naslutiti,priča je napravljena po istinitom događaju,...Svi se sjećamo Muhammeda Alija,ipak, borbom protiv Foremana u Zairu, uspio je osvojiti naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, u antologijskom meču nazvanom ?Rumble?. Zadnji put borio se sa 39 godina s Larryjem Holmesom 1980. godine i izgubio. Sada boluje od Parkinsonove bolesti.Will Smith je napravio jedan odličan posao.Ja sam se stvarno začudio kad sam vidio kako glumi.Skoro sam pomislio da je on pravi Ali!Evo malo zanimljivosti:Godinu dana prije početka snimanja, Will Smith, koji tumači Alijev lik, započeo je s treninzima i transformacijama. Odlučeno je da neće biti kaskadera i da Will Smith treba proći pravi trening, pravu borbu, što naravno uključuje i prave udace. Alijev trener, Angelo Dundee, osobno je nadgledao Smithove treninge, a na kraju je zaključio da je i Smith mogao postati vrhunski boksač. Kako bi opravdao komplimente, Smith se bez straha i kaskadera suočio sa stvarnim, bivšim svjetskim prvacima Al Coleom, James Toneyjem i Michael Bentom.U sporednim ulogama su i sada nam dobro poznati Jamie Foxx i odlični Jon Voight,a ima i ostalih dobrih glumaca koji meni nisu baš poznati.Moram posebno naglasiti odličnu režiju i isto tako ideju.Borbe izgledaju jako dobre,čak su prikazane očima boksača.Čini vam se da vas u lice udara,a i treba vam dosta vremena da shvatite da je to samo tako snimljeno.Sve ostalo je za pohvalu,samo jedini minus moram dati DVD-u,koji nema ni jednog dodatka,koji su mogli biti baš dobri.Ima nekoliko dobrih izrezanih scena,ali to nije dosta.Neki dobri dodatci se mogu naći na DVD-ima poput Matrix Reloaded ili Zauvijek zajedno.Eto to je jedini minus.A sve ostalo je odlično.Ali zbog DVD-a mu ne mogu dati 5,nego +4.Ako niste,svakako pogledajte!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: