Korak ispred - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Korak ispred

Korak ispred

Out of Time (2003.)

MGM

105' krimi, drama, triler

Režija:           Carl Franklin

Uloge: Denzel Washington, Eva Mendes, Sanaa Lathan, Dean Cain

Scenario:        David Collard

Producent/i:   Neal H Moritz, Jesse B'Franklin, Jesse Beaton, Jessie Beaton-Franklin

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Korak ispred

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.73
15
0.00

Pogrešan izbor i brdo dokaza koji upućuju ravno na inače dobrog, ali emotivno rastrojenog policajca, koji u utrci s vremenom pokušava dokazati svoju nevinost. 

Šef policije, Matt Whitlock (Denzel Washington), zaposlen je u malenom floridskom gradiću gdje obitavaju ljudi u mirovini željni mira i izležavanja na suncu. On voli svoj posao, ali ima problem s alkoholom, koji se pojačao od kada se Matt razveo od svoje žene i kolegice Alex Diaz Whitlock (Eva Mendes).

U ljubavnoj je vezi s Ann Merai Harrison (Sanaa Lathan) koja je udana za nasilnika Chrisa (Dean Cain). U jednom trenutku on posuđuje novac iz sobe gdje su pohranjeni policijski dokazi kako bi Ann omogućio bolničku njegu jer mu je rekla da boluje od raka i da će uskoro umrijeti, obećavši da će mu vratiti novac prvom prilikom od osiguranja. Matt to učini neznajući da će biti izigran.

Ukradeni novac je problematična stvar za karijeru jednog policajca, ali problemi tek počinju i on se uskoro nalazi pred još većim izazovom - prijeti mu optužba za ubojstvo. Kuća Harrisonovih je zapaljena i pronađena su dva pougljenjena tijela, a angažman na slučaju dobija novi agent.
Matt se nalazi u položaju u kojem svi dokazi upućuju na njega, ali on nije kriv, pa se u kratkom vremenskom roku mora potruditi razriješiti misteriju. 
 
U ovom filmu Denzel Washington portretira klasičnog pozitivnog negativca ? pametnog i bisrtog, ali emotivno uništenog, u noir priči u kojoj on - policajac rješava zločin u kojem svi dokazi upućuju ravno na njega.