Starsky i Hutch - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Starsky i Hutch

Starsky i Hutch

Starsky and Hutch: They're the Man (2004.)

Dimension Films, Warner Bros. / Continental film

100' akcija, komedija, krimi

Režija:           Todd Phillips

Uloge: Ben Stiller, Carmen Electra, Owen Wilson, Snoop Dogg, Vince Vaughn, Fred Williamson, Juliette Lewis

Scenario:        Scot Armstrong, Thomas Lennon, John O'Brien

Producent/i:   Red Hour Films, Weed Road Pictures, Eagle Cove Entertainment

Linkovi: službeni site 
trailer
imdb

Starsky i Hutch

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.62
34
0.00

Duo Stiller/Wilson vraća nas u 1970. filmskom preradom istoimene hit-serije koja obiluje dobrom akcijom, zanimljivim likovima i buddy-buddy humorom.

1970-ih godina u gradu Bay Cityju žive i rade dva policijska detektiva: Dave Starsky (Ben Stiller), tipičan radi-po-pravilima policajac koji sve shvaća preozbiljno i Ken 'Hutch' Hutchinson (Owen Wilson), casual cooler kojeg svi obožavaju.

Njihov šef, kapetan Dobey (ikona 1970-ih, Fred Williamson), šalje ih na još jedan težak zadatak. Tragovi ih uskoro vode do Reesa Feldmana (Vince Vaughn), sadističkog biznismena i narko-dilera. Oslanjajući se na pomoć uličnog doušnika Huggy Beara (Snoop Doggy Dog), dvojac u nabrijanom Ford Gran Torinu iz 1974. kreće u akciju. Neslaganje i svađa detektivskog para polako prerasta u poštovanje, a potom i u iskreno prijateljstvo.

'Starsky & Hutch' filmska je prerada buddy-buddy policijske hit-serije koja se na američkoj postaji ABC emitirala od 1975 do 1979. I baš kao, recimo 'Charlijevi anđeli', serija je uspjela pronaći svoje mjesto u kolektivnoj pop kulturi. Glavne uloge od Davida Soula i Paula Michaela Glasera ('stari' S&H koji se pojavljuju nakratko i u filmu) preuzimaju Ben Stiller i Owen Wilson. Nakon 'Zoolendera', 'Obitielji Tenenbaum' i 'Dozvole za brak', eto njih opet zajedno na filmu. Ali, kako navode kritičari, baš je kemija između glavnih glumaca ono što ovaj film izdiže iznad pomno nanizanih buddy-movie klišeja.

Među kvalitete 'Starsky & Hutcha' ubrajaju kritičari i dobro pogođenu vibru 70-ih za koju su zaslužni dizajner produkcije Edward Verreaux, glazbenik Theodore Shapiro i dizajnerica Louise Mingenbach koja zaslužuje ništa manje od pohvala za cijelu seriju maštovitih retro kostima. Hvaljen je i rad režisera Todda Phillipsa, koji je dirigirao i komedijom 'Love Boat', a od sporednih se glumaca posebno ističe Snoop Doggy Dog u komičnoj ulozi uličnog doušnika. Inače, uloga je prvotno nuđena i Chrisu Tuckeru i imenjaku mu Rocku, ali Snoopy je pobijedio.

U ostalim sporednim ulogama izdvajamo Juliette Lewis kao djevojku narkobosa Reesa, te Carmen Elektru u ulozi navijačice koja se pali na policajce. Impresivno.