24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna

24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna

24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna (2002.)
74' triler, crna komedija

Režija:           Kristijan Milić/Goran Kulenović

Uloge: Marinko Prga, Hrvoje Kečkeš, Janko Rakoš, Lucija Šerbedžija, Kristijan Topolovec, Robert Roklicer, Igor Stiković, Janko Rakoš, Sven Šestak, Bojan Navojec, Bobi Marotti, Franjo Dijak, Bill Murray

Scenario:        Ivan Pavličić/Goran Kulenović

Producent/i:   HRT, Interfilm

24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.10
10
0.00

DragonRage 14.12.2006 Ocjena recenzije : 2.83

Milić i Kulenović-Hrvatski Tarantino i Rodruguez

Ravno do dna-jednostavna i prezabavna priča o jednom Nedjeljnom prijepodnevu u Zagrebu i raznoraznim likovima koji u njemu žive i jednom,odnosno dva ubojstva.Priča je veoma jednostavna,ali zabavna,prepuna britkih i zabavnih dijaloga koji savršeno "leže" u uhu,te ne djeluju nimalo isforsirano ili preglumljeno od strane aktera filma kako to obično biva u Hrv. filmu.Gluma je također prilično opuštena i prirodna,vjerojatno zahvaljujući izvrsnom scenariju,tj. dijalozima,tek mjestimično djeluje malo "umjetno",no to se može oprostiti jer inače film u svim ostalim segmentima djeluje izvrsno.Posebne pohvale idu Bitorajcu,Kečkešu,Rakošu i još nekima,koji su uspjeli oživjeti životopisne i realne likove.Režija je također za 5,smislena i savršeno hvata atmosferu Zagreba jednog Nedjeljog ljetnog prijepodneva. Pohvale idu i izvrsnoj kameri i izvrsnoj crno-bijeloj fotografiji,koja još više pridodaje toj atmosferi. Sve u svemu izvrstan film kojeg se ni spomenuti Tarantino ne bi posramio.
Sigurna kuća-E ovaj naslov je meni osobno bio malo lošiji od "Ravno do dna",prvenstveno zbog toga jer je priča bila malo lošija,klišeizirana,dijalozi su bili previše "forsirani"(naime svaka druga riječ je bila psovka-jebem ti mater,puši kurac itd.,te nisu djelovali baš "prirodno"),a i gluma je bila prilično "drvena" (vjerojatno zato jer su u filmu glumili prema mom mišljenju naturšćici,jedino poznato glumačko ime je bio Marinko Prga,no ni to ne mora biti razlog).No za razliku od "Ravno do dna","Sigurna Kuća" je bila mnogo krvavija i nabrijanija i vizualno atraktivniji film, te mu je to prvenstveno bio glavni atribut.Završi obračun između policajca i druge smijene je vjerojatno najkrvavija takva scena u nekom hrv. filmu,i moram przinati da je dosta dobro režirana,iako su se neke stvari mogle još malo "dotjerati".Djeluje onako rani Rodriguez stil,kao npr. u "El Mariachiu" ili "Deseperedu". No unatoč svim tim nazovimo minusima,"Sigurna kuća" može bez premca biti primjer mnogim hrvatskim redateljima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Serafin 13.12.2006 Ocjena recenzije : 3.0

24 sata

Prvi film "Sigurna kuća" mi je nezanimljiv, bazira se na krvi i malim kratkim dijalozima, ja ne kažem da je "Ravno do dna" Gorana Kulenovića nešto puno drugačiji, ali je po meni puno zanimljivije, pa čak i humorističnije napravljen. Prvi film mi uopće nema neku posebnu radnju, dok te drugi privuče svojim šarmom.

Gluma je u oba filma dobra, samo režija "Ravno do dna" mi je bolja o "Sigurne kuće".

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sunshine 07.01.2005 Ocjena recenzije : 3.4

sigurna kuca 5

jako dobro su to napravili, sa pretpostavljam, nikakvim budetom. "sigurna kuca" je odlican kratki film, super je izreziran, dobro izgleda, odlican scenarij, nabrijan je i zanimljiv, za razliku od malo vodnjikavog "ravno do dna". u svakom slucaju vrijedi pogledati. mislim da bi nekim isfuranim hrvatskim redateljima dobro doslo pogledati "sigurnu kucu", nek se nauce od kolege kod kuce kako se rezira akcija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: