24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna

24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna

24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna (2002.)
74' triler, crna komedija

Režija:           Kristijan Milić/Goran Kulenović

Uloge: Marinko Prga, Hrvoje Kečkeš, Janko Rakoš, Lucija Šerbedžija, Kristijan Topolovec, Robert Roklicer, Igor Stiković, Janko Rakoš, Sven Šestak, Bojan Navojec, Bobi Marotti, Franjo Dijak, Bill Murray

Scenario:        Ivan Pavličić/Goran Kulenović

Producent/i:   HRT, Interfilm

24 SATA - Sigurna kuća/Ravno do dna

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.10
10
0.00

'24 sata' je omnibus od dva filma: trilera 'Sigurna kuća' redatelja Gorana Kulenovića i crne komedije 'Ravno do dna' redatelja Kristijana Milića.

Sigurna kuća

Tri hard core policajca čuvaju svjedoka-pokajnika u napuštenom skladištu dok ne dođe jutarnja smjena, no kriminalac ih uvjerava da ta 'smjena' ima zadatak poubijati ne samo njega, već svu četvoricu.

Kako svjedok zna neke detalje iz njihovih crnih prošlosti koje bi mogli znati samo najuži suučesnici, njihova paranoja raste. Svaka njegova priča iz prošlosti kažnjava se batinama, ali sumnja u istinitost njegove tvrdnje raste. Kako se bliži jutro, policajci su sve pijaniji i zbunjeniji, a svjedok sve krvaviji.

Ravno do dna

Nedjeljno je i ljetno zagrebačko jutro 1994. godine. Kvartovska legenda Tom zasjeo je u bircu u kojem radi njegov dobar prijatelj Špiro. Kako se dan bliži kraju, Tom je sve više uvjeren da bi mu bilo najbolje da je ostao u krevetu.

Komplikacije nastaju kada lokalni luzer Jura, koji nije imao živaca dočekati tramvaj za Dubravu, naoružan uleće opljačkati birc u svom kvartu, no malo se smiruju dolaskom bivše školske ljepotice Vanje, a definitivno se zakuhaju kad po šteku Marlbora i lozu u birc svrati kvartovski nasilnik, Žiga, koji je ujedno i policajac.

Pojavljuje se još pola ostale ekipe iz kvarta koja se, namjerno ili slučajno, upetlja u cijelu priču: ratni veteran Maki, ogorčeni bad blue boy Denij, štreber Truli i njegova luda baka, Vanjin bivši dečko, buraz kriminalac Žuti, Žigina frustrirana žena.