Špijunska veza - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Špijunska veza

Špijunska veza

Agents Secrets (2004.)

TFM Distribution / Blitz film i video

119' akcija, krimi

Režija:           Frédéric Schoendoerffer

Uloge: Monica Bellucci, Vincent Cassel, André Dussollier, Charles Berling, Bruno Todeschini, Sergio Peris-Mencheta

Scenario:        Frédéric Schoendoerffer

Producent/i:   Eric Névé

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Špijunska veza

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.11
9
0.00

Glumačko-bračni vrući par Bellucci/Cassel u špijunskoj akciji koja ima '...američki scenarij, ali francuski šarm.'

Iz svog ureda iz neutralne Švicarske, Rus Igor Lipovsky nadgleda izuzetno profitabilan posao krijumčarenja oružja iz Afrike. Francuskoj se vladi ne sviđa lakoća kojom Rus vodi svoje poslove pa se odluči umiješati i otežati mu malo tako da šalje svoj tim ljudi koji imaju za zadatak presresti njegov brod nakrcan oružjem koji putuje iz Angole i – potopiti ga.

Lisa (Monica Bellucci), Brisseau (Vincent Cassel), Loïc, Tony i Raymond su profesionalci: planiraju svoje poteze vrlo minuciozno i obavljaju zadane poslove bez da pitaju previše pitanja. No, ovaj put su možda i trebali. Tajno ime misije je 'Janus', a kao i bog čije ime nosi, i ona ima dva svoja lica tj. u ovom slučaju, svaki aspekt ove operacije ima dva lica: objektivnost francuske vlade, uloga svakog od članova misije, prijatelji i neprijatelji.

Francuski glumačko bračni dvojac konstantno krši nepisano pravilo glumačkih brakova: 'Ne snimaj filmove zajedno sa supružnikom(icom)!!!'. Zasigurno najpoznatiju suradnju ostvarili su u filmu redatelja Gaspara Noe 'Nepovratno' u kojem je i rijetko neugodna scena analnog Monicinog silovanja. Pa, ako su to prebrodili...

Neki se zasigurno sjećaju i 'Dobermanna' u kojem je između njih dvoje sve iskrilo od napetosti. Situacija je slična i na ovom filmu. Jedan gledatelj izjavio je da ovo nije niti najbolji niti najbolji film koje je pogledao (naravno:), ali će ga sigurno zapamtiti po kemiji koja je vrištala između ovog ljubavno/glumačkog para.