Majstor animacije nagrađuje! - Specials
Home      Specials      Nagradne igre      Majstor animacije nagrađuje!

Majstor animacije nagrađuje!

Animafest Vam nudi besplatne ulaznice za program Majstori animacije koji je posvećen članu žirija, uglednom animatoru Paulu Driessenu.

s.p. 27.05.2011 0 komentara

Majstor animacije nagrađuje!

Paul Driessen je Animafestov laureat, dobitnik Nagrade za životno djelo 2002. koji se ove godine vraća u Zagreb sa sveobuhvatnom retrospektivom u okviru programa Majstori animacije. Svoju karijeru je započeo kao glavni animator na kultnom glazbenom animiranom filmu Beatlesa 'Žuta podmornica' (1968) koji će također biti prikazan na ovogodišnjem Animafestu u okviru novog programa Kino za uši.

Driessen je autor ukupno dvadeset i pet kratkih filmova /'2D ILI NE 2D' - naslovna/, a sudjelovao je i na nekoliko drugih filmskih projekata. Njegov je rad istodobno minimalistički, nalik stripu, eksperimentalan, duhovit, iznenađujući, bizaran, sumoran i mračan. Jedan je od najuspješnijih umjetnika animacije svoga vremena. Tijekom duge karijere osvojio je desetke nagrada i priznanja za svoje iznimno originalne filmove koji su se prikazivali na festivalima širom svijeta: u Hirošimi, Šangaju, Ottawi, Utrechtu, Stuttgartu i, dakako, Zagrebu.

Sam redatelj predstavit će svoje radove na projekcijama u kinu Tuškanac i zajedno s Animafestovom publikom pogledati neke od svojih filmova po prvi put nakon pauze od 20 godina. Paul Driessen ujedno je i član ovogodišnjeg žirija koji odlučuje o pobjednicima festivala.

Animafest vam nudi 2X2 besplatne ulaznice za filmove iz programa Majstori animacije-Paul Driessen koji će se održavati od utorka, 31. svibnja do četvrtka, 2. lipnja, i to u kino Tuškanac. Sve što trebate je odgovoriti na pitanje: Kako se zove slavni dugometražni glazbeni film iz 1968. na kojem je Driessen radio kao animator?

Odgovor i svoje podatke (ime, prezime, adresu) šaljite na info@filmski.net do utorka, 31.05., a dobitnika ćemo obavijestiti e-mailom o preuzimanju nagrade. Sretno!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Odgovor je: 'Žuta podmornica', a ulaznice su dobili: za utorak: Smiljana Malić iz Sesveta i Marijana Jakovljević iz Zagreba, za srijedu: Katica Paska iz Zagreba i za četvrtak: Tatjana Horvat iz Zagreba. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.