Rock i film - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Rock i film

Rock i film

Objavljen je program sljedećeg DORF-a, Blank priprema radionice, a zagrebački i opuzenski filmski festivali imaju natječaje.

s.p. 22.02.2012 0 komentara

Rock i film

Šesti Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2012. održat će se u 2 grada: od 02. do 04. ožujka 2012. u Vinkovcima, te od 15. do 18.03. u Rijeci, na više lokacija. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa bit će prikazan ukupno 41 film. Više detalja o kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite na službenoj stranici Festivala.


'Sound of Noise' biti će prikazan na DORF-u

Deseto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se ove godine od 14. do 21. listopada u Zagrebu. Objavljen je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala. Rok za prijave je 15. srpnja, odnosno 15. kolovoz za prijave filmova u program Kockice. ZFF predstavlja debitantske filmove i nove autore u međunarodnoj konkurenciji te nove filmove hrvatskih autora u trajanju do 30 minuta u konkurenciji programa Kockice. Pravilnik i prijavnica dostupni su na službenoj stranici Festivala, www.zagrebfilmfestival.com, a za sva ostala pitanja možete se obratite na e-mail: info@zagrebfilmfestival.com.
 
Blank-filmski inkubator iz Zagreba organizira: početnu filmsku radionicu za građanstvo s početkom 27.2.2012. u 20h, naprednu filmsku radionicu s početkom 27.2.2012. u 20.30h, te dječju filmsku radionicu s početkom 3.3.2012. u 12h. Radionice se održavaju na Trgu Ivana Kukuljevića 1a u Španskom, voditelji su Zvonimir Jurić, Dario Juričan, Igor Jelinović i Daniel Bakotić, a dječja filmska radionica je besplatna. Prijave se primaju na: blankzg.hr@gmail.com, a više informacijama o radionicama potražite na http://blankzg.hr/radionice.html.   

Opuzen film festival raspisao je natječaj za sudjelovanje na drugom izdanju festivala koji će se održati od 18. do 25. kolovoza 2012. u Opuzenu. Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. lipnja 2012. U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz svih europskih zemalja i koprodukcija. Prijavnice za program festivala mogu se pronaći na sljedećem linku, a prije popunjavanja prijavnice pročitajte pravilnik festivala na službenim stranicama.

Ovaj tjedan u Dokukinu Croatia predstavljaju se filmovi nagrađivanog redatelja Silvia Mirošničenka. Tijekom tri dana prikazat će se 6 radova ovog autora, među kojima premijerno i posljednji 'Brda, 21000, Split', a nakon filma slijedi razgovor s redateljem. Program započinje u četvrtak u 21.00h željezničkim triptihom u okviru kojega možete pogledati filmove 'Snovi na peronu djetinjstva', 'Ophodar pruge' i 'Na putu straha', a u petak u 21.00h prikazuje se 'Brda, 21000, Split', a u subotu u 21.00h uspješnice ’Čuvar tegljača' i 'Edo Maajka – Sevdah o rodama'.

Komentari

Nema komentara.