Umjetnici naslijedili Globuse - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Umjetnici naslijedili Globuse

Umjetnici naslijedili Globuse

Ovogodišnje Zlatne globuse osvojili su francuski 'Umjetnik', američki 'Nasljednici' i legende Hollywooda kao što su Scorsese, Spielberg i Meryl Streep.

Siniša Paić 16.01.2012 0 komentara

Umjetnici naslijedili Globuse

Održan je još jedan 'Show Rickyja Gervaisa s dodjelom nagrada' iliti 69. dodjela Zlatnih globusa. Većina Globusa otišla je nijemom 'Artistu' koji je nagrađen za najbolju komediju, komičnog glumca i glazbu, pa su se dobitnici morali ispričavati što su Francuzi i slabo govore engleski. Svejedno, izveli su pravi show na pozornici. Producent Thomas Langmann je održao dirljivi govor posvećen pokojnom ocu, glumac Jean Dujardin je uputio nijemi pozdrav publici, a pojavila se i mala zvijezda filma - pas Uggie koji je zaplesao na sceni.

U dramskoj kategoriji pobijedili su 'Nasljednici', te je nagrađen i glumac iz tog filma, George Clooney, koji se kao prezenter pojavio na pozornici sa štakama koje je ukrao Bradu Pittu, a onda mu se kasnije zahvalio dok je primao svoj Globus. Za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji proglašena je Michelle Williams, iako neki kritičari smatraju da njezin 'My Week With Marilyn' u biti nije ni mjuzikl ni komedija. Ostale nagrade uglavnom su otišle legendama - Meryl Streep je tako dobila još jedan glumački Zlatni globus, Martin Scorsese je dobio nagradu za redatelja, a za najbolji animirani film nagrađen je - Spielberg koji je režirao 'Avanture Tintina'.


'Nasljednici', trailer.


Kao i obično, voditelj Ricky Gervais bio je pun zločestih šala pa je počeo show uspoređujući Oscar sa Zlatnim globusima koji su po njemu poput Kim Kardashian u usporedbi s Kate Middleton - 'glasniji, pijaniji, vulgarniji i lakše se kupe'. Ipak, istakao je da je Oscar očito u problemima čim mu 'ne' kaže osoba koja je rekla 'da' 'Norbitu'. Najavljujući 'Carstvo poroka', Gervais je spomenuo i grupu useljenika koji su se probili do vrha uz pomoć korupcije, a to je bila još jedna šala na račun organizatora Zlatnih globusa, Holivudske udruge stranih novinara.

Izveden je i nastavak šale iz prošle godine te je Ricky izravno upitao Johnnyja Deppa je li gledao 'Turista', na što je ovaj iskreno odgovorio da nije. Ricky je ispričao i par šala s genitalijama, no jaka konkurencija na tom području bio mu je Seth Rogen koji se kao prezenter pojavio u društvu Kate Beckinsale i objavio da skriva veliku erekciju. Ako je zaista imao erekciju, možda su ju uzrokovali brojni dekoltei koji su sijevali te večeri, a posebno su se istakli 'zlatni globusi' Salme Hayek. Dobitnike svih nagrada možete pročitati na službenoj stranici Zlatnih globusa ovdje, a mi smo izdvojili one najbitnije:

Dobitnici Zlatnih globusa u glavnim filmskim kategorijama:

Najbolji film - drama:
'Nasljednici'

Najbolji film - mjuzikl ili komedija:
'The Artist'

Najbolji redatelj:
Martin Scorsese, 'Hugo Cabret'

Najbolji scenarij:
Woody Allen, 'Ponoć u Parizu'

Najbolji dramski glumac:
George Clooney, 'Nasljednici'

Najbolja dramska glumica:
Meryl Streep, 'The Iron Lady'

Najbolji glumac (mjuzikl/komedija):
Jean Dujardin, 'The Artist'

Najbolji glumica (mjuzikl/komedija):
Michelle Williams, 'My Week With Marilyn'

Najbolji sporedni glumac:
Christopher Plummer, 'Početnici'

Najbolja sporedna glumica:
Octavia Spencer, 'Tajni život kućnih pomoćnica'

Najbolji animirani film:
'Avanture Tintina'

Najbolji strani film:
'Nader i Simin se rastaju'

Nagrada Cecil B. DeMille:
Morgan Freeman

Komentari

Nema komentara.