Raspored kino premijera 2012. - zima - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Raspored kino premijera 2012. - zima

Raspored kino premijera 2012. - zima

Ekskluzivno objavljujemo cjelogodišnji raspored filmskih premijera u hrvatskim kinima, i to u 4 dijela! Zima je u znaku Muppeta i Star Warsa!

s.p. 15.01.2012 0 komentara

Raspored kino premijera 2012. - zima

19.01.2012.

'Shanghai'
Romantični triler o američkom špijunu (John Cusack) koji istražuje smrt svog prijatelja u Šangaju kojeg kontroliraju Japanci.

'Portorikanske noći: dnevnik opijanja' ('The Rum Diary')
Poluautobiografska priča 'ludog' Huntera S. Thompsona bavi se novinarom (Johnny Depp) koji dolazi raditi u Portoriko, gdje uživa u obilju alkohola i lijepim ženama, te često upada u bizarne situacije.

'Underworld: Buđenje' 3D ('Underworld Awakening' 3D)
Akcijski horor o vampirici-ratnici Seleni (Kate Beckinsale) koja bježi iz zatočeništva i vraća se u svijet koji je otkrio postojanje vampira i Likana nakon čega je uslijedio pravi apokaliptični rat u kojem ljudi pokušavaju uništiti obje besmrtne vrste.

26.01.2012.

'Uzmimo lovu' ('Let's Make Money')
Austrijski dokumentarac o funkcioniranju banaka i svjetskog financijskog tržišta.

'Na rubu' ('Man on a Ledge')
Triler o bivšem zatvoreniku koji prijeti da će se baciti s nebodera, pa s njim razgovara policijska psihologica, ni ne sluteći da on koordinira najveću pljačku dijamanata ikada…

'Muppeti' ('The Muppets')
Obiteljska komedija o umirovljenoj družini Muppeta koja se okuplja kako bi spasila televizijski studio u kojem se nekad snimao njihov šou.

'Martovske ide' ('The Ides of March')
Drama Georgea Clooneyja, priča o predsjedničkom kandidatu kojem prijeti skandal, pa mu karijeru moraju spašavati voditelj kampanje i PR stručnjak.

'Sve za lovu' ('One for the Money')
Akcijska komedija o djevojci (Katherine Heigl) koja postaje lovac na ucjene i mora pronaći čovjeka - bivšeg dečka iz srednje škole!

02.02.2012.

'Lea i Darija'
Hrvatska drama o prijateljstvu dvije talentirane djevojčice čije sretno djetinjstvo biva prekinuto s početkom progona Židova početkom 2. svjetskog rata.

'Kronike' ('Chronicle')
Triler o trojici bliskih prijatelja koji dobivaju supermoći koje su im u početku jako zanimljive i uzbudljive, no uskoro im sve izmiče kontroli.

'Dečko, Dama, Kralj, Špijun' ('Tinker Taylor Solider Spy')

Ekranizacija kultnog špijunskog romana Johna le Carrea, priča o veteranu špijunaže koji je prisiljen povući se iz mirovine kako bi pronašao sovjetskoga agenta, krticu u britanskoj obavještajnoj službi MI6.

09.02.2012.

'The Iron Lady'
Biografska drama o usponu i padu britanske premijerke Margaret Thatcher (Meryl Streep).

'Putovanje u središte zemlje 2: Tajanstveni otok' 3D ('Journey to the Center of the Earth 2: Mysterious Island' 3D)
Akcijska priča o Seanu koji dobiva kodiranu poruku s nepoznatog otoka s planinama od zlata, a onda mora spašavati njegove stanovnika od ubojitog vulkana koji prijeti uništiti otok.

'Zavjet ljubavi' ('The Vow')
Romantična drama o tek vjenčanom mladom bračnom paru koji doživi tešku prometnu nesreću nakon koje žena gubi pamćenje, pa njezin muž odluči ponovno osvojiti njezino srce..

'Kruh naš svagdašnji' ('Unser Täglich Brot')
Dokumentarac o svijetu industrijske proizvodnje hrane i visokotehnologiziranih farmi.

'Sigurna kuća' ('Safe House')
Akcijski triler o opasnom otpadniku CIA-e (Denzel Washington) kojeg nakon desetljeća bijega privode u sigurnu kuću u Južnoj Africi, a nakon napada plaćenika mora opet bježati i otkriti tko ga želi ubiti.

'Ratovi zvijezda I - Fantomska prijetnja' 3D ('Star Wars Ep. 1: Phantom Menace' 3D)
3D verzija prvog filma iz uvodne trilogije 'Star Warsa'.

16.02.2012.

'Hugo Cabret' 3D ('Hugo' 3D) - OTKAZANA KINODISTRIBUCIJA U HRVATSKOJ
Prvi 3D filma Martina Scorsesea, magična priča o dječaku bez roditelja koji uz pomoć neobične djevojčice kreće u potragu za nestalim ocem, a jedini tragovi su mu boležljivi vlasnik trgovine igračkama i lokot u obliku srca za koji mora pronaći ključ.

'U zemlji krvi i meda'
('In the Land of Blood and Honey')
Redateljski prvijenac Angeline Jolie govori o ljubavnoj vezi dvoje mladih koji se opet viđaju početkom rata u Bosni - on postaje srpski vojnik, a ona je Bošnjakinja koja je njegova ratna zarobljenica.

'Neka bolji pobijedi' ('This Means War')
Akcijska romantična komedija o dvojici agenata CIA-e koji se zaljube u istu djevojku - i počnu boriti jedan protiv drugoga!

23.02.2012.

'Savršen osjećaj' /'Osjetila ljubavi'('Perfect Sense')

Ljubavna priča kuhara (Ewan McGregor) i znanstvenice (Eva Green) počinje kada svijet pokori zagonetna epidemija koje uništava sva osjetila.

'The Lady'
Biografska drama Luca Bessona, priča o slavnoj šefici burmanske opozicije Aung San Suu Kyi (Michelle Yeoh) koja je provela 15 godina u kućnom pritvoru, a zatim dobila Nobelovu nagradu za mir.

'Nasljednici' ('The Descendants')
Humorna drama o veleposjedniku kojem žena nakon nesreće završi u komi, pa se želi zbližiti sa svojim kćerima tinejdžericama.

'Ghost Rider: Duh osvete' 3D ('Ghost Rider: Spirit of Vengeance' 3D)
Fantastični akcijski triler koji nije direktni nastavak filma 'Ghost Rider', ali se nastavlja na priču tog filma.

01.03.2012.

'J. Edgar'
Biografska drama Clinta Eastwooda koja otkriva mračne tajne osnivača FBI-a, J. Edgara Hoovera (Leonardo DiCaprio).

'Opasna metoda'
('Dangerous Method')
Psihološka drama o Sigmundu Freudu, Carlu Jungu i pacijentici koja može pomutiti razum i slavnom psihijatru.

'SeeFood' 3D
Avanturistički crtić o malom morskom psu Pupu koji, nakon što krivolovci ukradu desetke jaja morskog psa, odluči spasiti svoju braću i sestre.

08.03.2012.

'Project X'
Komedija redatelja 'Mamurluka', priča o trojici maturanata koji priređuju rođendanski tulum da bi postali popularni. Kako noć napreduje, stvari izmiču kontroli, a glas o dobrom tulumu se brzo širi.

'John Carter' 3D
Fantastična akcijska avantura, priča o veteranu iz građanskog rata Johnu Carteru koji na Marsu otkriva niske zelene barbare i postane njihov zarobljenik, ali uspjeva pobjeći i pronalazi princezu kojoj hitno treba spasitelj.

'Kupili smo Zoo' ('We Bought a Zoo')
Humorna drama Camerona Crowea, priča o ocu koji nakon smrti supruge vodi svoju djecu na selo i otvara zoološki vrt, u nadi da će im omogućiti bolji i kvalitetniji život.

'Najveći film ikada prodan' (''The Greatest Movie Ever Sold')
Satirični dokumentarac Morgana Spurlocka, priča o plasiranju proizvoda preko filmova.

15.03.2012.

'Krijumčari' ('Contraband')
Triler o čovjeku koji pokušava ostati izvan kriminalnog svijeta za kojeg je radio i posvetiti se obitelji za koju će učiniti sve kako bi ih zaštitio.

'Noćni brodovi'
Drama Igora Mirkovića o paru staraca koji bježi iz doma za umirovljenike. Hrvatska verzija 'Mostova okruga Madison'.

NAPOMENA: Ovo je okvirni raspored, datumi kino premijera u Hrvatskoj se stalno mijenjaju. Raspored ne sadrži filmove za koje još nisu određeni datumi premijera, a filmovi koji igraju samo u art-kinima najavljeni su u zasebnom tekstu.

Komentari

Nema komentara.