Britanci nagradili francuskog 'Umjetnika' - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Britanci nagradili francuskog 'Umjetnika'

Britanci nagradili francuskog 'Umjetnika'

'Artist' je najbolji film BAFTA-e, 'Dečko...' je najbolji Britanac, a 'Željezna dama' ima najbolju ulogu Britanke.

s.p. 13.02.2012 0 komentara

Britanci nagradili francuskog 'Umjetnika'

'The Artist' je očekivano osvojio većinu nagrada na dodjeli britanske nacionalne filmske nagrade BAFTA-e. 'Umjetnik' je dobio nagrade za najbolji film, režiju, originalni scenarij, glavnog glumca, fotografiju, kostimografiju i glazbu.


Meryl Streep i Colin Firth izvode scenu iz 'Pepeljuge'.

'Dečko, dama, kralj, špijun'
proglašen je najboljim britanskim filmom, a dobio je i nagradu za najbolji adaptirani scenarij. Meryl Streep je proglašena najboljom glavnom glumicom za ulogu britanske političarke Margaret Thatcher u filmu 'Željezna dama', a na primanju nagrade je izgubila cipelicu pa je uskočio prezenter Colin Firth i nataknuo je natrag. Voditelj Stephen Fry je odmah primijetio - 'Sretan kraj, baš kao u 'Pepeljugi'.

Stari Christopher Plummer i tamnoputa Octavia Spencer osvojili su nagrade za najbolje sporedne uloge, a 'Hugo' je dobio nagrade za scenografiju i zvuk, s tim da je njegov redatelj Martin Scorsese dobio i počasnu nagradu za životno djelo. Za najbolji film na stranom jeziku proglašen je 'Koža u kojoj živim', a najbolji animirani film je 'Rango'. Popis svih nagrađenih potražite na službenoj stranici BAFTA-e.

Komentari

Nema komentara.