I BAFTA ima oko za umjetnost - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      I BAFTA ima oko za umjetnost

I BAFTA ima oko za umjetnost

Uz umjetnika za britanskog Oscara bore se i Dečko, Dama, Kralj i Špijun!

s.p. 17.01.2012 0 komentara

I BAFTA ima oko za umjetnost

Objavljene su nominacije za britansku nacionalnu filmsku nagradu BAFTA, a najviše nominacija opet ima - 'The Artist'! 'Artist' ima čak 12 nominacija, a u stopu ga slijedi 'Dečko, Dama, Kralj, Špijun' koji se bavi tipično britanskom špijunskom tematikom i ima 11 nominacija.

Treći po broju nominacija je 'Hugo Cabret' koji ima 9 nominacija, ali ne i onu za najbolji film. Ipak, nominiran je 'Hugov' redatelj Martin Scorsese, koji ima još jednu nominaciju, i to za režiju dokumentarca 'George Harrison: Living in the Material World', a primit će i počasnu nagradu BAFTA-e. Duplu nominaciju imaju i George Clooney, kao koscenarist 'Martovskih ida' i glavni glumac 'Nasljednika' koji imaju 3 nominacije.


'Dečko, Dama, Kralj, Špijun', trailer.

'My Week with Marilyn' ima 6 nominacija, a 'Tajni život kućnih pomoćnica' i 'Put rata' imaju po 5 nominacija. Za titulu najboljeg filma bore se 'The Artist', 'Dečko, Dama, Kralj, Špijun', 'Tajni život kućnih pomoćnica', 'Nasljednici' i 'Vožnja' koja ima nominacije i za redatelja, sporednu glumicu i montažera. Sramota je da film 'Sramota' nije dobio više nominacija, no morao se zadovoljiti s nominacijama za najboljeg glavnog glumca (Michael Fassbender) i najbolji britanski film.

Za titulu najboljeg domaćeg filma bore se još i 'My Week with Marilyn', 'Dečko, Dama, Kralj, Špijun', 'We Need to Talk About Kevin' i dokumentarac 'Senna'. Za titulu najboljeg filma na stranom jeziku bori se 5 filmova koje smo čak uspjeli vidjeti u hrvatskim kinima: 'Koža u kojoj živim', 'Naša majka', 'Trofejna žena', 'Pina' i 'Nader i Simin se rastaju'. Popis svih nominiranih možete pronaći na službenoj stranici ovdje, a svečano proglašenje dobitnika je u nedjelju, 12. veljače, na ceremoniji koju će voditi Stephen Fry.

Komentari

Nema komentara.