4 sata perverzija - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      4 sata perverzija

4 sata perverzija

Pohotni svećenici, nimfomanke, sekte, kastracije, transvestiti i kung-fu voajeri - sve je to japanski pogled na ljubav!

s.p. 06.11.2009 0 komentara

4 sata perverzija

Kada imate japansku priču o sinu katoličkog svećenika koji ženama snima gaćice, onda znate da je riječ o još jednom budućem kultnom filmu. 'Pogled na ljubav' ('Ai No Mukidashi' ili 'Love Exposure') je film Shiona Sonoa, japanskog avangardnog pjesnika koji se okrenuo snimanju filmova i poznat je po 'Suicide Circleu'. Iako ga optužuju da je radio 'kičaste i pretenciozne filmove', za ovaj film kažu da uspješno miješa patos (junakinja koja citira Pavlovu poslanicu Korinćanima!) i parodiju, a da ne spominjemo da u filmu ima i seksa i nasilja i religije i voajerizma i svih vrsta perverzija.

Radnju filma pokreće katolički svećenik Tetsu (Atsuro Watabe) koji počinje strasnu aferu s nimfomankom Kaori (Makiko Watanabe). Kada ga Kaori ostavi, ogorčeni svećenik počinje iznuđivati ispovijedi od svog tinejdžerskog sina Yua (Takahiro Nishijima). Kada ostane bez grijeha za ispovijed, Yu odabire zanimljivo rješenje za taj problem. Postaje član kung-fu bande specijalizirane za virenje ispod djevojačkih suknji i tajno radi kao fotograf-voajer!


'Pogled na ljubav' ('Ai No Mukidashi'/'Love Exposure'), trailer.

Inače, Yu ima i Edipov kompleks, a svoju majku u vizijama povezuju s Djevicom Marijom. Da stvar bude kompliciranija, u trenucima dok je preodjeven u jednu TV heroinu Yu susreće lijepu Yoko koja sliči njegovoj majci i mrzi muškarce. Da bi bio s njom, Yu se nastavlja preoblačiti u žensku odjeću, a onda se u igru uključuje i jedan kršćanski kult koji ljudima ispire mozgove. Jedna od liderica tog kulta je cura koja je svom ocu zlostavljaču odsjekla pišu, a i našem junaku Yuu prijeti kastracija...

To je samo dio radnje koju možda baš i nismo najbolje razumjeli, bit će najbolje da negdje pronađemo i pogledamo cijeli film od - 237 minuta! Sretnici su film mogli pogledati u sekciji Panorama na proteklom Sarajevo film festivalu, a znatiželjni filmofili mogu naručiti DVD izdanje koja ima i bonus disk s neobjavljenim scenama. Što ćete - nije sve stalo u 4 sata!

Komentari

Nema komentara.