Ljubav umjesto korupcije - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ljubav umjesto korupcije

Ljubav umjesto korupcije

Transparency International daje Nepotkupljivu nagradu, a Propeler Film odabrao radove za 'Zagrebačke priče 2 - Ljubav'.

s.p. 19.07.2010 0 komentara

Ljubav umjesto korupcije

Transparency International Hrvatska (TIH) predstavio je program Kulturom po korupciji u sklopu kojeg će biti organiziran program 'Kinom po korupciji' koji će se realizirati u sklopu Motovun Film Festivala. TIH je zatražio od svih ogranaka Transparency Internationala u regiji Europa i Sredisnja Azija pomoć u pronalaženju filmova koji su tematski vezani uz korupciju, a među njih 8 TIH je odabrao francuski film 'U početku' /naslovna/ redatelja Xaviera Giannolija! Film je snimljen prema istinitom događaju, prikazan je u službenoj konkurenciji Cannesa, a govori o sitnom kriminalcu koji je izmislio izgradnju autoputa kako bi od zainteresiranih poduzetnika u francuskoj provinciji primao mito. 'U početku' će se prikazati u Motovunu u ponedjeljak, 26.07. u 21 sat, u sklopu otvaranja festivala, te će mu biti uručena Nepotkupljiva nagrada.

Propeler Film raspisao je 17. svibnja 2010. natječaj za 'Zagrebačke priče 2 – Ljubav', a među čak 142 scenarija selekcijska komisija odabrala je njih šest  koji će činiti novi omnibus. Odabrani su: 'Pečeki' – Nina Mitrović (režija: Petar Orešković), 'Na kvadrat' – Jasna Žmak, 'Može neko čik bacit odozgo' – Josip Visković, 'Kruške' – Hana Veček, 'Mucica' – Aldo Tardozzi, 'Al' tata, ti me voliš' – Sara Hribar. Omnibus 'Zagrebačke priče 2 – Ljubav' bi, u ovisnosti o rezultatima natječaja Grada Zagreba i HAVC-a, trebao biti realiziran tijekom sljedeće godine. Službena internet stranica omnibusa je: www.zagrebacke-price.org.

'Žuti mjesec' ('Zagrebačke priče') , r: Zvonimir Jurić 

4. Vox Feminae Festival traži prikazuje i nagrađuje filmove koji istražuju aspekte roda, rodnih uloga i identiteta. Teme uključuju rodnu ravnopravnost, nestereotipne rodne uloge, odnose, kao feminističke i LGBTIQ teme. Festival će se održavati od 16. do 19.09.2010. u prostoru AKC Medike u Zagrebu, a natječaj i pravila mogu se naći na ovom linku. Rok za prijavu je 16.08.2010., a odluke selekcije bit će javljene autori(ca)ma do 1. rujna.

Kultura promjene u Klubu Studentskog centra za početak sezone 2010./2011. priprema službeno otvorenje Dnevnog boravka. Stoga je raspisala cjelogodišnji natječaj za prijavu projekata ne bi li mladim i inovativnim umjetnicima, kolektivima, studentskim udrugama i klubovima ustupili prostor i sve ostale uvjete potrebne za realizaciju suradnji (izložbi, tribina, performansa i sl.) Prijedlozi projekta mogu se slati an e-mail adresu: kultura@sczg.hr s naznakom 'NEVERENDING (STORY)- natječaj DNEVNOG BORAVKA KLUBA SC-a'. Više informacija o uvjetima natječaja potražite ovdje.

Selekcijska komisija 15. Filmske revije mladeži i 3. Four River Film Festivala u sastavu Boško Picula i Vjekoslav Živković donijela je odluku o filmovima koji će činiti ovogodišnji Revijski i Festivalski program. Picula i Živković su u program odlučili uvrstiti 91 ponajbolje srednjoškolsko ostvarenje koje će biti prikazano u razdoblju između 9. i 12. rujna u Karlovcu, a popis odabranih radova potražite ovdje.

Komentari

Nema komentara.