Queer čuna Motovuna - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Queer čuna Motovuna

Queer čuna Motovuna

Queer Zagreb svim silama ide naprijed. 'Tarnation' i opasna čaga pod dirigentskom palicom Jima Stantona i Jima Hillarda sprema se na Motovun FF-u.

filmski.net 20.07.2005 0 komentara

Queer čuna Motovuna

Četvrtak 28. srpnja, Motovun. Queer dan donosi projekciju dokumentarnog filma Jonathana Caouettea 'Tarnation' o kojem smo vam vrištali još kad se pojavio kao hit, hit, hot filmska roba na tržištu i party s londonskiš štihom i Zagrepčanima već poznatim dj-ima Jimom Stanton/The Cock i Jim Hilardom/Horse Meat Disco. Dakle, očekuje vas puno disko/elektro zvukova za mrdanje guzova.

Bila bi apsolutna šteta ne dati vam na uvid divne retke kojima sami sebe opisuju Queerovci u želji ne bi li sebe i svoju djelatnost objasnili neukima i onima koji to ne žele biti:

'Queer Zagreb je međunarodni festival koji uvozi i izvozi pedere, lezbe, transiće i ostale queerovce iz cijelog svijeta i predstavljajući njihove umjetničke, aktivističke i teorijske radove preispituje stisak heteroseksualne omče koja ustrajno i neumoljivo guši sve pred sobom. Moglo se grkljati i šutjeti i čekati, ali Queer Zagreb se uspio nametnuti kao medijski prepoznatljiv i programski bogat događaj bez mara za udarac čvrste patrijarhalne šake o stol pred čijom se snagom inače može samo pognuti. Naime, ponekad se dovoljno i nagnuti.'

Komentari

Nema komentara.