Moore kritizira Busha. Opet. - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Moore kritizira Busha. Opet.

Moore kritizira Busha. Opet.

Predsjednik Bush će od Michaela Moorea na dar dobiti još jedan dokumentarac, ali bez žurbe - ne prije predsjedničkih izbora.

s.p. 14.05.2008 0 komentara

Moore kritizira Busha. Opet.

Bushu strašno pada politička popularnost, ali postaje sve primamljiviji filmašima pa tako i svom najžešćem kritičaru - Michaelu Mooreu. On već počinje spremati nastavak svog 'Fahrenheita 9/11', koji nastavlja tamo gdje je prethodni film stao. Rat u Iraku se nastavlja uz sve veće žrtve, ekonomija propada, a Busheva popularnost je rekordno niska. Još neimenovani dokumentarac ('Fahrenheit 9/11 i 1/2'?, 'Fahrenheit 9/12'?) želi pokazati kako su SAD pozicionirane nakon napada 11. rujna.

Snimanje nastavka uopće nije veliko iznenađenje - 'Fahrenheit 9/11' se sa 120 milijuna dolara zarade se u Americi plasirao među najuspješnije dokumentarce svih vremena. Osim toga, dobio je i glavnu nagradu u Cannesu. Promjena je jedino u tome da Moore napušta suradnju s Weinstein Company koja se baš i nije pretrgala promovirajući zadnji Mooreov film, 'Bolesno' pa redatelj prelazi pod Overture Films i Paramount Vantage.  


'Fahrenheit 9/11', r: Michael Moore, kraj

Moore je inače još uvijek strastveno angažiran u prodemokratskoj izbornoj kampanji, te se izjasnio protiv Hillary Clinton i za Baracka Obamu. No, zanimljivo je da je predstavnik produkcijske kuće Overture izjavio da će film biti sličan prethodnim Mooreovim radovima (arhivske snimke, humor, Moore u glavnoj ulozi), ali i da 'Moore ne želi da dokumentarac izgleda kao politički motiviran film' (?!), pa ga zato planira distribuirati 2009., nakon predsjedničkih izbora. Michael Moore kao objektivni analitičar Georga W. Busha? Mmmda....

Vjerojatnija priča je da se studio želi ograditi od strastvenog Mooreovog drukanja, koje već živcira i njegove istomišljenike, a kamoli one koji ne simpatiziraju njegove stavove. Osim toga, prvi 'Fahrenheit' je izišao baš prije izbora 2004., a onda je Moore izjavio da se nada da će film pomoći u pobjedi demokratskog kandidata Kerryja - što se nije desilo. Možda se Moore opametio i odlučio ne riskirati da svojom podrškom upropasti još jednog demokratskog kandidata.

U međuvremenu, zahuktava se Busheva filmska biografija u režiji Olivera Stonea, a izabran je i prikladni glumac koji će biti ministar obrane Rumsfeld – Scott Glenn koji je obično tumačio neke od šefova u službama sigurnosti (direktor CIA-e u 'Bourneovom ultimatumu', šef u FBI-u u 'Kad jaganjci utihnu', časnik u 'Apokalipsi danas').

A i Will Farrell stalno snima posprdne filmiće o Bushu, pa dok se ne zgotove dugometražne priče o Bushu, bacite oko na njegovu posljednju za**banciju:


Will Ferrell kao George W. Bush govori (tj. zamuckuje) o globalnom zagrijavanju

Komentari

Nema komentara.