Kako je završio Ra-Ra-Raspućin? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kako je završio Ra-Ra-Raspućin?

Kako je završio Ra-Ra-Raspućin?

U Raspućinovoj biografiji ima seksa, pijanki, plemstva, mistike, zavjera i ubojstva, opjevala ga je ABBA, a sad stižu i filmovi!

s.p. 20.05.2010 0 komentara

Kako je završio Ra-Ra-Raspućin?

Slavni ruski iscjelitelj i razvratnik život je izgubio u atentatu, ali je zaživio u brojnim legendama - i u dva nova filma! Grigorij Jefimovič Raspućin je povijesna ličnost, seljak koji je zbog iscjeliteljskih i navodnih natprirodnih moći završio na dvoru u carskoj Rusiji. Tamo je organizirao prave orgije i previše se zbližio s caricom Aleksandrom kojoj je liječio sina, kraljevića Alekseja. Zbog prevelikog političkog utjecaja sukobio se s ruskim velikašima koji su ga namamili u zamku i nakon puno muka - trovanja, pucanja, davljenja, kastracije... - ubili.

Baš ovo živopisno razdoblje, od dolaska na dvor 1914. pa do atentata 1916., poslužit će kao predložak za čak 2 filma. Jednu verziju sprema Gerard Depardieu koji će glumiti u naslovnoj ulozi, a snimanje počinje u prosincu u Moskvi i Sankt Peterburgu. Film 'Raspoutine' će koštati 12 milijuna dolara, a radi se u rusko-francuskoj koprodukciji.

Drugi projekt pripremaju producent Alain Goldman i scenaristica Roselyne Bosch koji su zajedno radili na još jednom povijesnom projektu - Scottovoj '1492' u kojoj je glumio njihov sadašnji konkurent Depardieu. Roselyne Bosch će napisati i režirati 'Rasputin: The Healer', a najavljuje se kako će film pokušati prikazati kompleksnost Raspućinovog lika. Premijera se očekuje u jesen 2011., a onda ćemo vidjeti i tko se to nakon Alana Rickmana i Christophera Leea odlučio odigrati ulogu 'ludog monaha'.

Komentari

Nema komentara.