Tko bi zabranio Angelinu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko bi zabranio Angelinu?

Tko bi zabranio Angelinu?

U Republici Srpskoj pozivaju na zabranu filma 'U zemlji krvi i meda', a američki producenti već su nagradili taj film Angeline Jolie.

s.p. 14.12.2011 0 komentara

Tko bi zabranio Angelinu?

Predsjednik Udruženja logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je da bi novi film Angeline Jolie trebalo zabraniti za prikazivanje u Republici Srpskoj. Iako je vidio samo trailer za film 'U zemlji krvi i meda', Dukić je ocijenio da su Srbi prikazani kao isključivi krivci za rat, a to je zaključio i na temelju reakcija bošnjačkih udruga ratnih žrtava koje su oduševljene filmom koji je prikazan na pretpremijeri u Sarajevu. Direktor 'Banjaluka filma' Vlado Ljevar izjavio je da ne zna hoće li film biti prikazan u domaćim kinima, no objasnio je da prikazivanje filma ovisi isključivo o zanimanju publike.


'U zemlji krvi i meda', trailer.

Zanimljivo je da je film isprovocirao negativne reakcije kod pripadnika svih naroda Bosne i Hercegovine. Priča filma bavi se vezom bošnjačke logorašice i srpskog vojnika zbog čega su prije početka snimanja protestirale bošnjačke udruge, a u jednom trenutku je tadašnji federalni ministar kulture zabranio snimanje filma u Sarajevu. Film je zbog navodnog plagiranja osudio i bosanski Hrvat Josip Knežević, no Jolie je odgovorila da njegovu knjigu nije ni pročitala.

S druge strane, u Americi film već hvale pa je dobio i Nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Američki ceh producenata. Nagrada se dodjeljuje filmovima i pojedincima koji se bave važnim društvenim pitanjima, a Jolie i ostali producenti filma primit će nagradu na ceremoniji dodjele koja će se održati 21. siječnja.

Komentari

Nema komentara.