Djeca i mladi na festivalima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Djeca i mladi na festivalima

Djeca i mladi na festivalima

Animafest priprema kino za djecu, 17. filmska revija mladeži očekuje filmove, a Sarajevo Film Festival otvara se uz - 'Djecu'!

s.p. 15.05.2012 0 komentara

Djeca i mladi na festivalima

Animafest i partner njegovog Dječjeg programa Dječja štednja Pčelica Zagrebačke banke u šest festivalskih dana pretvorit će zagrebački Cineplexx Centar Kaptol u kino za djecu. Tijekom cijelog dana, od 10 do 18 sati, prikazivat će se filmovi prikladni mlađoj i starijoj dječjoj dobi. Za obitelji kojima je predalek put do Cineplexxa Centra Kaptol, Animafest već tradicionalno vikendom organizira besplatne projekcije animiranih filmovima u centrima za kulturu širom Zagreba. Roditelje s djecom razveselit će Animafestova obiteljska iskaznica s kojom mogu pratiti cijeli program po cijeni od 100 kn. Iskaznica vrijedi za jednog roditelja i dijete.

17. filmska revija mladeži & 5. Four River Film Festival podsjećaju Vas da je rok za prijavu radova 1. lipanj. Online prijavnicu pronađite na http://www.hfs.hr/hfs/festival_758_prijavnica.asp.

Sarajevo Film Festival s ponosom objavljuje da će svoje 18. izdanje otvoriti filmom 'Djeca' bosanske redateljice Aide Begić, i to u petak, 6. srpnja, paralelnim projekcijama u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu !hej. Riječ je o ostvarenju koje će svjetsku premijeru doživjeti na prestižnom Cannes Film Festivalu u okviru zvanične selekcije Un Certain Regard.


'Snijeg', r: Aida Begić, trailer.

Uvodna konferencija projekta Balkans’ Memory, koji se bavi očuvanjem i promocijom audiovizualnog nasljeđa na zapadnom Balkanu, održat će se 1. lipnja 2012. u zagrebačkom muzeju Mimara. Na konferenciji će prisustvovati ključne interesne grupe koje se bave očuvanjem audiovizualne i kinematografske baštine u regiji. Dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici projekta.

Londonska radionica Transmedia Next ove je godine ponudila 12 stipendija darovitim europskim profesionalcima, a hrvatske autorice osvojile su dvije, uz potporu MEDIA deska Hrvatske. Prva stipendija pripala je redateljici Nataliji Župan Lucić, a druga scenaristici Ireni Krčelić koja u produkciji Studia dim razvija transmedijski projekt 'Moj dida je vanzemaljac' s dugometražnim igranim filmom za djecu kao temeljnim formatom.

Druga po redu specijalizirana radionica Documentary Rough Cut Boutique održat će se od 9. do 12. srpnja 2012. u organizaciji Balkanskog dokumentarističkog centra (Balkan Documentary Center) iz Sofije i Sarajevo Film Festivala. Detaljne informacije možete pronaći na službenim stranicama Balkanskog dokumentarističkog centra.

Nakon prošlogodišnjeg nultog izdanja, ovogodišnje, prvo izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala održat će se od 29. lipnja do 06. srpnja na atraktivnim otvorenim gradskim lokacijama, na Tuškancu i u kinu Europa. Prvo izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala najavljeno je izlaskom prve epizode stripa Fantastic Zagreb, mladog i izuzetno talentiranog ilustratora Ivana Gatarić

Norveško filmsko remek-djelo 'Lovci na glave', snimljeno po istoimenom svjetskom književnom hitu zvijezde krimića Joa Nesbøa, svoju regionalnu premijeru doživjet će u sklopu predstojećeg Noir festivala koji se drugu godinu zaredom od 23. do 26. svibnja održava u Zagrebu. To će biti ujedno prva filmska projekcija u nedavno obnovljenom Kinu pod zvijezdama Dubravkin put (Ljetno kino Tuškanac) nakon pauze dulje od desetljeća.

Komentari

Nema komentara.