Fundamentalist u Veneciji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Fundamentalist u Veneciji

Fundamentalist u Veneciji

Filmski festival u Veneciji otvorit će novi film Mire Nair, drama 'The Reluctant Fundamentalist'.

s.p. 23.07.2012 0 komentara

Fundamentalist u Veneciji

Organizatori 69. filmskog festivala u Veneciji objavili su da će film otvaranja biti 'The Reluctant Fundamentalist' indijske redateljice Mire Nair. Riječ je o adaptaciji istoimenog romana Mohsina Hamida koji je u Bosni preveden pod naslovom 'Nerado fundamentalist',  a bavi se posljedicama 'sukoba civilizacija'.

Priča počinje razgovorom pakistanskog profesora Changeza Khana i američkog novinara Bobbyja Lincolna. Khan Lincolnu prepričava svoj život u Americi, gdje je radio kao analitičar u Wall Streetu i bio zaljubljen u Amerikanku Ericu s kojom je htio dijeliti budućnost.


Mira Nair govori o svom filmu 'The Reluctant Fundamentalist'.

Nakon terorističkog napada koji se dogodio 11. rujna, Khan svima postaje sumnjiv zbog svog imena i porijekla, pa se vraća u Pakistan gdje postaje predavač na lokalnom sveučilištu koje je leglo ekstremista i fundamentalista...

Glavne uloge tumače Riz Ahmed, Kate Hudson, Kiefer Sutherland, Liev Schreiber i Martin Donovan, a u filmu možete čuti i glazbu Petera Gabriela. 'The Reluctant Fundamentalist' bit će prikazan izvan konkurencije, a redateljica Nair već je osvojila Zlatnog lava, i to za film 'Monsunsko vjenčanje'. Venecijanski filmski festival održavat će se od 29. kolovoza do 8. rujna 2012.

Komentari

Nema komentara.