Malick i De Palma traže Zlatnog lava - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Malick i De Palma traže Zlatnog lava

Malick i De Palma traže Zlatnog lava

U konkurenciji Venecijanskog festivala su filmovi Briana De Palme, Terrencea Malicka, Kim Ki-duka, Ulricha Seidla, Takeshija Kitana i Brillantea Mendoze.

s.p. 28.07.2012 0 komentara

Malick i De Palma traže Zlatnog lava

Objavljen je filmski program 69. filmskog festivala u Veneciji, a u konkurenciji za nagrade nalazi se i novi film Terrencea Malicka, romantična drama 'To the Wonder' /naslovna/ s Benom Affleckom i Rachel McAdams. U međunarodnoj konkurenciji nalaze se i erotska drama Briana De Palme 'Passion', te 'Paradies: Glaube' ('Paradise: Faith') Ulricha Seidla, 'Spring Breakers' Harmonyja Korinea, 'Pieta' Kim Ki-duka, 'Sinapupunan' ('Thy Womb') Brillantea Mendoze i 'Autoreiji: Biyondo' ('Outrage Beyond') Takeshija Kitana.


'Pieta', r: Kim Ki-duk.

U programu izvan konkurencije prikazat će se i romatična komedija Susanne Bier 'Den skaldede frisør' ('Love Is All You Need'), 'Clarisse' Liliane Cavani, 'The Company You Keep' Roberta Redforda, te dokumentarac Spike Leeja 'Bad 25'. Svoje dokumentarce prikazat će i Jonathan Demme ('Enzo Avitabile Music Life') te Michael Mann ('Witness: Libya') koji je inače i predsjednik žirija ovogodišnje Mostre.

Festival se održava od 29. kolovoza do 8. rujna 2012., a sljedećeg mjeseca najavit će se i ostali festivalski filmovi. Očekuje se da bi se u programu Mostre mogli pojaviti još i 'The Master' Paula Thomasa Andersona, 'Only God Forgives' Nicolasa Windinga Refna, te 'Ana Karenjina' Joea Wrighta.

Komentari

Nema komentara.