Pula puna filmova - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pula puna filmova

Pula puna filmova

Festival igranog filma u Puli nudi čak 14 filmova u glavnoj sekciji - nove radove Matanića, Nole, Ogreste, Marasovića, Šovagovića, Mršića, Jušić i Tarokić.

s.p. 19.06.2013 0 komentara

Pula puna filmova

U Nacionalnom programu 60. Festivala igranog filma u Puli bit će prikazana 24 filma – četrnaest u Glavnoj sekciji te još deset u Sekciji koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom. Nacionalni program održat će se od 20. do 27. srpnja 2013. O nagradama će odlučivati ocjenjivački sud u sastavu: scenarist i redatelj Petar Krelja, producent Stanislav Babić, glumica Gordana Gadžić, direktor fotografije Slobodan Trninić te redatelj i montažer Damir Čučić.

U Glavnoj sekciji premijerno će biti prikazano dvanaest naslova. Festival će otvoriti 'Majstori' Dalibora Matanića (HRT), a bit će prikazani i 'Hitac' Roberta Orhela (Kinorama), 'Kauboji' Tomislava Mršića (Kabinet),'Projekcije' Zrinka Ogreste (Interfilm), 'Šuti' Lukasa Nole (Kinorama), 'Visoka modna napetost' Filipa Šovagovića (Zona sova), 'Nije sve u lovi' Darija Pleića (Interfilm), 'Obrana i zaštita' Bobe Jelčića (Spiritus Movens), 'Oproštaj' Dana Okija (Kazimir), 'Simon Čudotvorac 3D' Petra Oreškovića (Alka film), 'Vis-a-Vis' Nevija Marasovića (Copycat), dok će omnibus 'Kratki spojevi', koji su režirali Dario Juričan, Sonja Tarokić, Hana Jušić i Andrija Mardešić (HRT) biti prikazan izvan konkurencije. U natjecateljskom programu bit će prikazana i dva filma već prikazana u hrvatskim kinima – 'Zagonetni dječak' Dražena Žarkovića (Kinorama) i 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana (Interfilm).


'Zagonetni dječak', trailer.

U Sekciji manjinskih koprodukcija bit će prikazano deset naslova među kojima su nizozemsko-hrvatsko-britansko-francuski film 'Goltzius i Pelikanova družina' redatelja Petera Greenawaya (hrvatski koproducent je MP), njemačko-srpsko-hrvatska drama 'Najljepša je zemlja moja' Michaele Kezele (MaXima Film), srpsko-hrvatsko-francuska film 'Kad svane dan' Gorana Paskaljevića (MaXima Film), slovensko-hrvatsko-talijanska drama 'Nahrani me riječima' Martine Turk (Studio Dim), srpsko-hrvatsko-bosanskohercegovački film 'Falsifikator' redatelja Gorana Markovića (Jadran film), slovensko-hrvatsko-češka koprodukcija 'Sretan za umrijeti' Matevža Luzara (Ars Septima), srpsko-hrvatsko-njemačko-francusko-slovenska drama 'Krugovi' Srdana Golubovića (Propeler Film), slovensko-hrvatska humorna drama 'Šangaj' Marka Naberšnika (Jadran film), slovensko-hrvatsko-danska drama 'Dvojina' Nejca Gazvode (Studio Dim) te slovensko-hrvatsko-bosanskohercegovačka koprodukcija 'Adria Blues' redatelja Miroslava Mandića (Propeler Film).

Voditeljica glazbenih programa 60. festivala igranog filma u Puli, Sanela Omanović, predstavila je glazbeni program ovogodišnjeg Festivala. Koncerti će se održati na tri lokacije: ispred Arene, u Festivalskom centru i na Forumu, a ulaz na sve koncerte je slobodan. Sljedeći bendovi i izvođači će se moći slušati na ovogodišnjem Festivalu: Elvis Jackson, Puhački orkestar grada Pule, Svadbas, Damir Kukuruzović, Kawasaki 3p, My Buddy Moose, B and the Bops, Zoran Predin, DJ Funkmaster, 208th Day of the year, Dogma i Chweger.
 
Producentica Festivala Tanja Miličić predstavila je i Pulicu, program namijenjen najmlađim zaljubljenicima u film koji će se odvijati u jutarnjim satima u Kinu Valli. Niz europskih filmova bit će prikazivan svakog dana od 13. do 19. srpnja u 10 sati, a bit će upriličena i posebna projekcija na kojoj će biti prikazan film 'Boško Buha' redatelja Branka Bauera iz 1978. godine. Posljednja ovogodišnja projekcija iz selekcije Pulice ipak neće biti ratna priča o bombašu Bošku, već ona o ambicioznim, no prezelenim čudovištima iz filma 'Čudovišta sa sveučilišta' u subotu 27. srpnja u 10.15 sati.
 
Osim glazbenih i filmskih aduta Festival igranog filma u Puli objavio je i poziv potencijalnim volonterima i članovima Žirija mladih filmofila. Volonterski posao, osim stjecanja vrijednog radno iskustva  u organizaciji filmskog festivala, volonterima nudi i mogućnost besplatnog gledanja filmova u  slobodno vrijeme, mogućnost sklapanja novih poznanstava te preporuka za daljnju karijeru. Volonteri se traže za period od 13. do 27. srpnja za rad na svim festivalskim lokacijama i u različitim odjelima, a osim dobre motivacije osnovni je preduvjet i punoljetnost. Sve pojedinosti i prijavnicu za volontere zainteresirani mogu pronaći na službenim stranicama Festivala: www.pulafilmfestival.hr.

Komentari

Nema komentara.