Ulrich Seidl ponovno u Motovunu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ulrich Seidl ponovno u Motovunu

Ulrich Seidl ponovno u Motovunu

Hvaljeni redatelj Ulrich Seidl ponovno gostuje na Motovun Film Festivalu, i to sa čak tri filma!

Goran Trivić 29.06.2013 0 komentara

Ulrich Seidl ponovno u Motovunu

Mnogobrojni obožavatelji poznatog austrijskog redatelja, scenarista, producenta i vrhunskog provokatora ovog će ljeta doći na svoje budući da Ulrich Seidl još jednom dolazi na Motovun Film Festival kao gost, a u Motovunu će biti prikazana i čak tri njegova filma. Ulrich Seidl 2011. godine bio je dobitnik nagrade Maverick kojom Motovun Film Festival nagrađuje i slavi velike filmske stvaratelje koji se uspješno bore protiv ukalupljenosti i ostaju individualci do kraja. Seidl je i tada bio gost festivala tako da je ovogodišnje gostovanje nastavak međusobne podrške i druženja.


'Paradise: Hope', trailer.

Ove godine Motovun Film Festival prikazuje Seidlovu Paradise trilogiju iz koje je prvi film 'Paradise: Love' bio u konkurenciji za Zlatnu palmu Filmskog festivala u Cannesu 2012. godine, 'Paradise: Faith' je dobitnik posebne nagrade žirija na 69. Venecijanskom filmskom festivalu, a treći nastavak, 'Paradise: Hope' je premijerno prikazan na 63. Berlinskom filmskom festivalu, a ovogodišnji Motovun Film Festival ga ponosno prikazuje po prvi put. Ova trilogija opisuje se kao trilogija seksa, želje i društvenog aktivizma, poznati glumac i redatelj John Waters je nakon što je odgledao 'Paradise: Love' rekao: 'Fassbinder je umro, pa nam je Bog dao Ulricha Seidla', a The Guardian ga je opisao kao 'Michaela Hanekea na praznicima'.

Seidl je izjavio kako njegovi filmovi nisu kritika pojedinaca, već društva te kako svojim filmovima ne želi zabavljati publiku, već je dirnuti i možda i uznemiriti te ih konfrontirati s njima samima – iskušajte sami sebe, prepustite se provokaciji i provjerite što u vama konfrontira Seidlova velika trilogija između 27. i 31. srpnja na 16. Motovun Film Festivalu.

Komentari

Nema komentara.