Odabrani motovunski finalisti  - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Odabrani motovunski finalisti

Odabrani motovunski finalisti

U finalu motovunske nagrade Bauer su filmovi 'Pismo Ćaći', 'Halimin put' i 'Obrana i zaštita'.

s.p. 18.07.2013 0 komentara

Odabrani motovunski finalisti

U konkurenciji za nagradu za najbolji regionalni film godine ostala su još tri finalista – preostao je još posljednji korak, da žiri na festivalu u Motovunu proglasi pobjednika. U sam finiš ušla su tri naslova. 

'Pismo Ćaći', debitantski je rad Damira Ćućića, komorna filmska priča o kompliciranom odnosu oca i sina, apsolutni pobjednik prošlogodišnjeg festivala u Puli. 'Halimin put' Arsena Antona Ostojića jedan je od međunarodno najnagrađivanijih filmova regije, emotivna priča o hrabroj ženi čiji je sin nestao u ratnoj Bosni i Hercegovini. 'Obrana i zaštita' cijenjenog kazališnog redatelja Bobe Jelčića nakon premijere na ovogodišnjem Berlinalu na početku je svog festivalskog puta – priča o svakodnevnom životu u podijeljenom Mostaru. 


'Pismo ćaći', trailer.

U utrku za nagradu Bauer ušlo je dvanaest nominiranih filmova iz ex-yu zemalja: biračko tijelo sastavljeno od ravnopravno zastupljenih predstavnika svih kinematografija (profesionalaca i filmskih kritičara) odgledalo je svoje filmove i dodijelilo svoje glasove. Tri filma s najvećim brojem sakupljenih glasova ostala su u igri.

O konačnom rezultatu nagrade Bauer odlučit će žiri u sastavu: Metod Pevec (redatelj, Slovenija), Nemanja Bečanović (redatelj, Crna Gora),Vjosha Berisha (glumica i direktorica Priština FF, Kosovo), Maja Miloš (redateljica, Srbija) i Judita Franković (glumica, Hrvatska), Igor Ivanov  (redatelj, Makedonija)i Marija Pikić (glumica, Bosna i Hercegovina).

Osim naslova 'Najbolji regionalni film godine' nagrađeni naslov dobit će novčanu nagradu od 5000 eura i 10 000 u produkcijskim uslugama poduzeća Teleking iz Ljubljane. Nagrada se dodjeljuje na zatvaranju Motovun Film Festivala 31. srpnja.

Motovun Film Festival nagradu '50 godina', koja se dodjeljuje umjetnicima koji su više od pola stoljeća posvetili radu na filmu, ove godine dodjeljuje scenaristu Mirku Kovaču.

 

Komentari

Nema komentara.