'Poza djeteta' osvojila Vukovar - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Poza djeteta' osvojila Vukovar

'Poza djeteta' osvojila Vukovar

Pobjednici 7. Vukovar film festivala su rumunjska 'Poza djeteta', hrvatski 'U braku sa Švicarcem' i njemačko-azerbajdžanski film 'Ljuljačka za grobara'!

Goran Trivić 02.09.2013 0 komentara

'Poza djeteta' osvojila Vukovar

Članovi žirija u sastavu Đelo Hadžiselimović, Predrag Miki Manojlović i Branko Šomen donijeli su odluku o pobjednicima 7. Vukovar film festivala. Zlatni šlep i otkup prava za hrvatsku distribuciju za najbolji dugometražni igrani film pripada filmu 'Poza djeteta' rumunjskog redatelja Calina Petera Netzera. 'Teška, mračna, tužna priča iz života dvaju obitelji koji se isprepliću nakon tragične prometne nesreće dramatično oslikava stanje društva u kojem se radnja događa sa svim univerzalnim prepoznatljivostima današnjeg vremena: nemoćne ponosne skromnosti siromašnih, bahatosti i beskrupuloznosti bogatih, manipulacije, korupcije, izdaje i pohlepe. A sve kroz očajničku borbu roditelja - jednih koji su izgubili dijete i drugih koji se bore da ga ne izgube' - riječi su žirija.

Zlatni šlep za najbolji kratki igrani film i novčana nagrada od 500 eura 7. Vukovar film festivala pripada filmu 'Ljuljačka za grobara' azerbajdžanskog redatelja Elmara Imanova, nastao u njemačko produkciji. Zlatni šlep i novčana nagrada od 1000 eura za najbolji dokumentarni film pripadaju hrvatskom filmu redatelja Arsena Oremovića, filmu 'U braku sa Švicarcem'.  


'Poza djeteta', trailer.

Žiri je predložio, a direkcija Festivala prihvatila da se prvi put od ove godine uvede Nagrada Krsto Papić za poseban, pojedinačni doprinosu svim kategorijama u hrvatskom filmu. Zato je odlučeno da Nagrada Krsto Papić ove godine pripadne glumcu Goranu Navojecu za ulogu u filmu 'Visoka modna napetost' Filipa Šovagovića koji je u ovom zaigranom eksperimentu uspio spojiti smijeh i suze naših svakodnevnih sudbina.

'Ovogodišnji 7. Vukovar film festival prikazao je dosad rekordnih 87 filmova na čak osam lokacija, ugostio 5 filmskih radionica, zabavio sa čak 4 velika koncerta. Ugostili smo preko 50 gostiju vezanih uz film a programski i lokacijski rast išao je i sa rastom medijske pojavnosti. 8. Vukovar film festival ići će kontinuiranom uzlaznom putanjom, kako je to običaj kod svih entuzijastičnih projekata', kratki je osvrt organizatora festivala.

Komentari

Nema komentara.