Tykwer u Americi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tykwer u Americi

Tykwer u Americi

Njemački redatelj gledateljstvu je poznat po 'Trčećoj Loli', a uskoro bi se mogao predstaviti još širem auditoriju prvim pravim hollywoodskim filmom.

filmski.net 09.10.2004 0 komentara

Tykwer u Americi

'Trči, Lola trči' oduševio je filmofile 1998. godine simpatičnom pričom prikazanom na zanimljiv, i kako sam naziv govori, sprinterski način koji je svojom estetikom blizak onome što se uobičava nazvati 'spotovskim stilom'. Glavna glumica Franka Potente nakon tog se uspjeha uspjela izboriti za internacionalne glumačke angažmane, ali je Tom Tykwer ostao doma, snimio meni vrlo drag film 'Princeza i ratnik', koji je, kao i 'Lola', na njemačkom jeziku.

Debut na engleskom uslijedio je s filmom 'Heaven' koji je snimljen prema priči Krzysztofa Kieslowskog s Cate Blanchet i Giovaniem Ribisijem u glavnim ulogama. Još početkom godine obavijestili smo vas da je talentiranom redatelju povjerena ekranizacija interesantne priče o Jean-Baptiste Grenouilleu, Francuzu koji je rođen bez ikakvog osjeta mirisa pa cijeli život traga za ultimativnim parfemom i pri tom ne bira sredstva. No, kako je projekt malo zastao jer se još uvijek nisu 'priljepile' očekivane hollywoodske zvijezde, Tykwer će se morati pozabaviti nekom drugom pričom.

Sve je izglednije da će to biti 'The International' u čijem je centru manijakalno opsesivni istražitelj Interpola koji juri bankara upletenog u pranje novca, trgovinu oružjem i drogom i terorizam. Ne zvuči baš maštovito, ali opet, nije ni scenarij 'Trčeće Lole' zvučao genijalno obećavajuće.

Komentari

Nema komentara.