Djevice, čuvajte se!!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Djevice, čuvajte se!!!

Djevice, čuvajte se!!!

Adaptacija romana 'Parfem' već je odavno u rukama Toma Tykwera, no zasigurno niste znali da su glavne uloge dobili Whishaw, Hoffman i Rickman.

m.n. 14.03.2005 0 komentara

Djevice, čuvajte se!!!

Bizarne i briljantne storije s velikim se platnima vole javno, tako da je adaptacija romana 'Parfume: The Story of a Murderer' Patricka Süskinda bila samo pitanje vremena. Već smo vam prošle godine pisali da je intrigantna priča zamalo pala u ruke Ridleya Scotta, da bi je na kraju preuzeo perspektivni njemački redatelj Tom Tykwer ('Run Lola Run'). No, iako je na samim začecima uz projekt u produkciji Constantin Filma bio vezan i Orlando Bloom, stvari su se ponešto preokrenule, tako da vam donosimo totalno drugačiju glumačku postavu.

Naime, glavna je uloga Jean-Baptistea Grenouillea pripala nama gotovo nepoznatom britanskom glumcu Benu Whishawu, dok će preostale vodeće uloge iznijeti Dustin Hoffman i Alan Rickman. Hoffman će biti Guiseppe Baldini, proizvođač parfema, dok će Rickman biti Antoine, otac djevojke koja će postati Grenouilleov predmet opsesije.

Za one koji ne znaju, 'Parfume' je odlična priča o Grenouilleu, mladiću koji od rođenja ima izvrsno razvijen sluh, rekli bi neki apsolutni osjet mirisa. Grenouille je zaposlen kod renomiranog proizvođača parfema, Baldinija kojem već pomalo opada ugled. Majstor otkriva nevjerojatne sposobnosti mladića te počinje zarađivati na njegovim idejama, dok Grenouille sanja o posebnom parfemu koji bi smućkao od ljudskih mirisa. No, da bi ljudima oteo njihov vlastiti tjelesni parfem, mora ih malo prikratiti za glavu, a prema svemu sudeći, prve od žrtava će biti predivne djevice koje mirišu najnevinije i najzamamnije.

Za produkciju je već osigurano 35 milijuna, a snimanje, smješteno u Barcelonu i Njemačku, počinje na ljeto.
Komentari

Nema komentara.