Još malo - Motovun!!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Još malo - Motovun!!!

Još malo - Motovun!!!

Pripreme za ovogodišnji Motovun su u punom tijeku – produžuje se rok za radionice i online shortove, zna se nekoliko naslova iz programa. Grad partner - Beč.

m.n. 23.05.2005 0 komentara

Još malo - Motovun!!!

Mješavina povišenih stupnjeva celzijevih i strke oko Cannesa dale su naslutiti da je Motovun, najveći i najzabavniji domaći filmski event, u niskom startu što i potvrđuje hrpica vijesti koja raste geometrijskom progresijom. Ne možemo kriti, nakon što jednom posjetite taj preslatki gradić, naprosto se, kao što to kaže neka od njihovih krilatica, zakačite. Pa što je, dakle, novo? Nekoliko naznaka o programu koji nas očekuje, još jedan red radionica, prijave za kratku online selekciju, imena voditelja i još svašta nešto što s Motovunom ide pod ruku.

Krenimo od programa. Medne se kapljice sastoje od dva skandinavska naslova koji će domaćoj publici tom prilikom biti premijerno prikazani - 'Manderlay' Larsa Von Triera, drugog dijela njegove američke trilogije te 'Strings' redatelja Andersa Ronnova Klarlunda, zanimljive bajke o princu Hal Tari koji prerušen u roba kreće na dalek put da osveti smrt svog oca cara Ebalona. Od dokumentarnih je naslova za sad poznat samo 'Darwin's Nightmares' redatelja Huberta Saupera, za kojeg smo vam nedavno javili da će biti dio selekcije Silverdocsa.

Slijede podaci koji će biti zanimljiviji redateljima ili onima koji to tek namjeravaju postati. Naime, daje se na znanje da je rok za prijave kratkih filmova za Motovun Online produžen do 20. lipnja, pa iste možete, ukoliko potpisujete neki short do 15 minuta, poslati na motovunsku adresu (rado bismo linkali no zbog nemogućnosti njihovog sitea na te ćete putešestvije morati sami).

Mladim će nadama i onima koje svi uvjeravaju da imaju talenta intrigantna biti činjenica da sad već tradicionalna Motovunska filmska škola objavljuje natječaj za upis (klik klik na site) u drugu grupu ovogodišnje redateljske i glumačke radionice. Workshopovi imaju biti ambiciozniji nego prošlih godina, a ukoliko se niste stigli prijaviti za prvi krug (rok je bio 22. travnja), imate neki video uradak, znate glumiti i još k svemu vas baš žulja 3000 kuna, šaljite svoje podatke, pismo motivacije, uratke i ispunjeni prijavni upitnik do 30. svibnja.

Rezultati tj. imena odabranih bit će objavljeni već 5. lipnja, a prvi će se dio redateljskih radionica održati u Kino klubu Zagreb 10., 11. i 12. lipnja. Što se tiče glumačke škole, ona s radom počinje 12. srpnja na Visu, a rok za prijavu je 10. lipnja. Redateljske će nade predvoditi scenaristica Koraljka Meštrović, dok će se oko perspektivnih glumaca pobrinuti danski redatelj Carsten Fromberg koji je prošle godine vodio majstorsku radionicu 'Oči u oči'.

Spomenimo još na kraju da je ovogodišnja zemlja partner tj. lajtmotiv koji će se provlačiti kroz cijeli motovunski festival - grad Beč. Kako će ga isfurati nam još nije znano, no na sajtu su obećali da će nastojati prikazati dodirne točke Beča i Motovuna tj. njihove individualnosti koja se ne želi podvrgnuti globalnim trendovima. Nadamo se da konjskih zaprega ipak neće biti.
Komentari

Nema komentara.