Nagrade za HR filmove - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nagrade za HR filmove

Nagrade za HR filmove

'Oprosti za kung fu' na policu je spremio još jednu nagradu – onu za glavnog glumca, a 'Ta divna splitska noć' obradovala je nagradom – redatelja.

filmski.net 24.11.2005 0 komentara

Nagrade za HR filmove

'Oprosti za kung fu' redatelja Ognjena Sviličića prikazan je na Međunarodnom filmskom festivalu u Amienu, u Francuskoj. Filip Radoš zasluženo je nagrađen u kategoriji najboljeg glumca, a nagradu je umjesto njega preuzeo predstavnik francuske distributerske tvrtke Floris Films, odgovorne za prikazivanje Sviličićevog filma po Francuskoj. Usudila bih se kazati da je internacionalna distribucija filma 'Oprosti za kung fu', ovdje konkretno na području Francuske, još i veći uspjeh za cijelu filmsku ekipu. Francuzi će moći svjedočiti humoru i karakteru ljudi Dalmatinske zagore početkom travnja 2006. godine.

'Ta divna splitska noć' prikazana je na 3. međunarodnom filmskom festivalu Queens u New Yorku među stotinjak drugih filmova, od kojih tridesetak dugometražnih igranih. Arsen Anton Ostojić nagrađen je za najbolju režiju, a nagrada se nadovezuje na kritičarskog Oktavijana, Brezu i zlatne arene s Pulskog festivala 2004. za fotografiju i montažu, specijalnu nagradu i Zlatno srce za najbolju glumicu na Sarajevo Film Festivalu. Podsjećamo ako ste zaboravili, Ostojićev je film, usprkos peripetijama, HR kandidat za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Komentari

Nema komentara.