Nova školska godina za đake filmaše - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nova školska godina za đake filmaše

Nova školska godina za đake filmaše

Svi vi koji želite proučiti proces nastanka filmskog ili video djela, imate prilike to učiniti za 800 kuna u Kino klubu 'Zagreb', ili besplatno u Blank-u.

p.h. 12.02.2007 0 komentara

Nova školska godina za đake filmaše

Prva ovogodišnja radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže u organizaciji Kino kluba 'Zagreb' – 'Out Of This World' započet će uvodnim predavanjem u utorak, 13. veljače 2007. u 19:00, u projekcijskoj dvorani Kino kluba 'Zagreb' na Trgu žrtava fašizma 14. 

Radionica je namjenjena svima koji želi proučiti proces nastanka filmskog ili video djela. Podijeljena je u tri skupine predavanja, a vode je filmski profesionalci koji tijekom mjesec i pol polaznike podijeljene u primjerene grupe poučavaju razvoju filma od ideje do montaže i gotovog filma. Predavanja iz scenarija i režije drži jedan od najpriznatijih hrvatskih dokumentarista mlađe generacije Goran Dević koji u tandemu sa Zvonimirom Jurićem uskoro započinje snimanje svog prvog dugometražnog igranog filma 'Crnci'. Robert Krivec predaje u dijelu radionice u kojem se polaznici upoznaju s tehnikom filmskog snimanja i radu s filmskom rasvjetom. Posljednji segment radionice, filmsku montažu, vode filmski montažer Staša Čelan i tv montažer Nikola Biščan. Cijena radionice je 800kn.

Po uspješnom završetku polaznici postaju članovi Kino kluba 'Zagreb', što podrazumijeva mogućnost korištenja svih produkcijskih kapaciteta ove najstarije neprofesijske produkcijske kuće u ovom dijelu Europe. Pored toga KKZ organizira i poptuno besplatne napredne radionice za svoje članove, a to su npr. radionica dokumentarnog filma, eksperimentalnog filma, scenarija itd. 

Sve dodatne informacije možete dobiti na 091/559-26-17 ili www.kkz.hr.

Neprofitna filmska udruga BLANK organizira besplatnu filmsku radionicu u Španskom za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente s početkom 19.2. u 20.00 na Trgu Ivana Kukuljevića 1.

Radionica obuhvaća teoriju filma, scenarij, režiju, snimanje i montažu. Namjenjena je početnicima koji po principu rotacije prolaze sve faze nastanka filma. Finalni produkt je kratki igrani/dokumentarni film.

Pokrovitelji radionice je Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Voditelji radionice su Dario Juričan i Goran Ferčec.

Dodatne informacije mogu se dobiti na www.blankzg.hr ili na 091/8938 172.

Komentari

Nema komentara.