Rourke i Aronofsky u Dubrovniku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rourke i Aronofsky u Dubrovniku

Rourke i Aronofsky u Dubrovniku

Redatelj i glavni glumac hvaljene drame 'Hrvač' stižu u najljepši grad Mediterana, nakon što zatvore Sarajevo Film Festival.

s.p. 30.07.2009 0 komentara

Rourke i Aronofsky u Dubrovniku

Na ovogodišnjem Dubrovnik Film Meetingu glavni gosti bit će glumac Mickey Rourke i redatelj Darren Aronofski koji će predstaviti svoj film 'Hrvač'. Dubrovnik Film Meeting trajat će dva dana, 21. i 22. kolovoza, a prvi dan bit će upriličene projekcije 'Hrvača' na spektakularnim lokacijama pod zvijezdama - plaži hotela Dubrovnik Palace i na poljani ispred Kneževog dvora u Staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. Riječ je o nastavku suradnje sa Sarajevo Film Festivalom, koji će se 20. kolovoza zatvoriti uz projekciju 'Hrvača', a Rourke i Aronofsky će nakon posjeta SFF-u otići u Dubrovnik i tako završiti svoju 'turneju'.


Nedavno je preminuo 'glas' Eustahija Brzića, Ivo Rogulja, a sada je zauvijek otišao i sinkronizator Japanske Bube - Vladimir Puhalo.

Rourke i Aronofsky su glavne, ali ne i jedine zvijezde ovogodišnjeg, 15. SFF-a. Na predstavljanja filmova u programu 'Open Air' doći će oskarovska redateljica Andrea Arnold u društvu mlade debitantice Katie Jarvis, te će predstaviti film 'Akvarij' koji je i na programu Motovuna. U goste Festivalu doći će još i Cristian Mungiu, Lukas Moodysson i Oliver Hirschbiegel. Film o haškim suđenjima 'Nevrijeme' ('Sturm', tj. 'Oluja') predstavit će redatelj Hans-Christian Schmid, glumica Kerry Fox, ali i naš glumac Krešimir Mikić. Slavni švedski glumac Stellan Skarsgard dolazi na festival u ulozi kustosa fondacije Katrin Cartlidge, a srpska glumica Mirjana Karanović bit će predsjednica žirija Natjecateljskog programa za igrani film.

Na žalost, imamo i jednu vijest o glumcu koji više nikad neće obilaziti festivale i snimati filmove. Jučer je pokopan Vladimir Puhalo, hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac koji je prošle nedjelje preminuo u Zagrebu, u 62. godini života, od posljedica srčanog udara. Imao je dosta uloga u važnim hrvatskim serijama kao što su 'Gruntovčani' i 'Kapelski kresovi'. Ipak, generacije i generacije gledatelja pamtit će ga po sinkronizaciji crtića, baš on je dao glas Japanskoj Bubi i Zekoslavu Mrkvi koji je kod njega bio pravi kajkavac i pozdravljao ostale uz: 'Kaj te muči, Njofra!'

Komentari

Nema komentara.