Neočekivana redateljska posla - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Neočekivana redateljska posla

Neočekivana redateljska posla

Scorsese se igra s 3D-om, Verhoeven s videoigrom, Aronofsky snima Jackie Kennedy, a Scarlett glumi po Kubrickovom scenariju.

s.p. 14.04.2010 0 komentara

Neočekivana redateljska posla

Nije samo Cameron obožavatelj 3D-a - i Martin Scorsese sprema se na projekt u 3 dimenzije! Mediji su najavili da bi Scorsese trebao snimati 3D adaptaciju romana Briana Selznicka 'The Invention of Hugo Cabret'. Glavni junak filma je Hugo, siroče i lopov koji živi u samoći i anonimnosti, ali onda upoznaje načitanu djevojku i ogorčenog starca, te upada u veliku avanturu. Mladog Huga glumit će Asa Butterfield ('Dječak u prugastoj pidžami'), ekscentričnu curu glumi Chloe Moretz ('Kick-Ass'), starca tumači Ben Kingsley, a u ulozi inspektora trebao bi se pojaviti Sacha Baron Cohen. Scenarist filma je John Logan ('Avijatičar'), a snimanje počinje u lipnju 2010.

Novim medijima bavi se i Paul Verhoeven koji već dugo nije ništa snimio, a sada bi trebao režirati film po - videoigri! Redatelj je u intervjuu za MTV najavio da se radnja događa u 1914. i ima elemente Indiane Jonesa, ali i Hitchcocka. Već se nagađa da je riječ o videoigri 'The Last Express', no još čekamo detaljnije informacije o cijelom projektu.


'The Last Express', isječak.

Objavljeno je kako će Darren Aronofsky režirati i producirati biografski film o Jackie Kennedy, a glavnu ulogu dat će svojoj curi - Rachel Weisz! Najavljeno je kako je 'Jackie' film koji će biti rađen iz perspektive glavne junakinje, a radnja će biti smještena u 4 traumatična dana između ubojstva i pogreba njezinog supruga JFK-a. Jacqueline Kennedy bit će navodno prikazana u vrlo ranjivom, ali i elegantnom izdanju po kojem je svijet i pamti.

A sprema se i film uz koji se veže ime - Stanleya Kubricka! Prije smrti redatelj je planirao snimiti dosta filmova, zajedno s autorom krimića Jimom Thompsonom napisao je scenarij za 'Lunatic At Large' kojeg nije uspio snimiti. Sada je objavljeno da su nastup u tom filmu potvrdili Sam Rockwell i Scarlett Johansson koji su već surađivali u predstojećem 'Iron Manu 2'. Priča filma bavi se odbjeglim ubojicom, Rockwell tumači tipa koji ima problema s napadajima bijesa, a Johansson je cura koja većinu vremena provodi u baru. Sretno s oponašanjem Kubricka!

Komentari

Nema komentara.