100 filmova u Dubrovniku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      100 filmova u Dubrovniku

100 filmova u Dubrovniku

Libertas film festival nagrađuje Menzela, predstavlja 'Precious' i dobitnika Oscara za strani film, a partnerski SFF ima pobjednike Berlinalea.

s.p. 17.06.2010 0 komentara

100 filmova u Dubrovniku

Šesti Libertas Film Festival (02.-06.07.) ove godine donosi preko 100 nezavisnih filmova iz cijelog svijeta, te brojne slavne goste. Festival će posjetiti zvijezda filma 'Precious' Gabourey Sidibe, producentica istog filma Lisa Cortes, režiser filma 'Norman' Johathan Segal i Branko Ðurić Ðuro, a nagrada za životno djelo bit će uručena češkom oskarovcu Jiriju Menzelu.

U ovogodišnjoj konkurenciji nalaze se filmovi 'White Material' (Francuska/Kamerun), 'Dark House' (Poljska), 'Adrift' (Vijetnam/Francuska), 'How I Ended This Summer (Rusija), 'Air Doll' (Japan), 'Kinatay' (Filipini/Francuska), 'Frontier Blues' (Iran/Velika Britanija/Italija) i aktualni strani oskarovac 'The Secret in Their Eyes'  (Argentina/Španjolska). Od domaćih naslova na programu je film 'Priče iz Motovunske šume' koji otkriva tajne kulinarstva iz raznih dijelova svjetskih kuhinja.


'The Secret in Their Eyes', trailer.

U programu kratkog filma prikazat će se naslovi 'The Terms' (Velika Britanija), 'Mesecina' (Grčka) te domaći 'U mojoj glavi anđeo' i 'My Way'. Novost ovogodišnjeg LFF-a je i dječji program koji je besplatan za najmlađe posjetitelje, a obuhvaća 60 filmova, s tim da će se organizirati i radionica animiranog filma. I ove godine LFF jedan dio svog programa posvećuje nacionalnim kinematografijama, ove godine će se prikazati četiri ruska filma. Među njima je i 'Kako sam proveo ovo ljeto', dobitnik 3 Srebrna medvjeda na ovogodišnjem Berlinaleu koji je i u programu konkurencije Libertasa.

Libertas obično surađuje i sa Sarajevo Film Festivalom. Na ovogodišnjem Sarajevskom filmskom festivalu u programu Open Air bit će prikazani filmovi 'Med' Semiha Kaplanoglua (dobitnik Zlatnog medvjeda) i 'Ako mi se zviždi, zviždat ću' Florina Serbana (dobitnik Srebrenog medvjeda). Oba film su osvojila nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu, a svoj put ka uspjehu oba ostvarenja započela su upravo na koprodukcijskom marketu SFF-a CineLinku. Hoće li i ove godine na SFF-u biti slavnih gostiju koji će kasnije navratiti u Dubrovnik? Nadamo se da hoće...

Komentari

Nema komentara.