Festivalska erotika - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Festivalska erotika

Festivalska erotika

Grlićev film o preljubu ide u Češku, a češki turisti u Vrsaru mogu sanjariti uz erotski festival.

s.p. 02.06.2010 0 komentara

Festivalska erotika

Erotični film Rajka Grlića 'Neka ostane među nama' ušao je u službenu konkurenciju 45. međunarodnog filmskog festivala u Karlovym Varyma, u Češkoj, te se natječe za prestižnu festivalsku nagradu Kristalni globus. Prikazivanje filma na Festivalu u Karlovym Varyma ujedno je i njegova međunarodna premijera. Festival će se ove godine održati od 2. do 10. srpnja 2010. godine, a Grlićev film festivalsku premijeru imat će 8. srpnja 2010.

2. Casanovafest - festival ljubavi i erotike, održavat će se od 24. do 26. lipnja u Vrsaru. Filmovi Casanovafesta ove će godine biti posvećeni mediteranskom erotskom filmu i velikanima poput Federica Fellinija ('Casanova'!), Tinta Brassa i Bernarda Bertoluccija ('Sanjari'). Galerije Casanovafesta ugostit će erotske radove velikog Miroslava Šuteja, Ivan Balić Cobra predstavit će fotografije Rina Gropuzza i Mare Bratoš, a u sklopu ovogodišnjeg festivala održat će se i književne večeri s Perom Kvesićem u ulozi moderatora. Posjetitelje očekuju još i noćne zabave, stručna predavanja te nastup Jelene Radan i showgirls plesačica 'Don't touch this'.


Dante Spinotti snimio je i Mannove 'Gangstere'.

Ovogodišnje izdanje Libertas film festivala održat će se od 2. do 6. srpnja, a brojnu publiku očekuju projekcije više od 90 filmova, te filmske radionice i okrugli stol na temu koprodukcija u Hrvatskoj i regiji. Proglašeni su i članovi žirija 6. Libertas film festivala: Mira Furlan, Robert Lantos, te Dante Spinotti. Miru Furlan ne treba posebno predstavljati - jedna je od rijetkih hrvatskih glumica koja je uspjela u Hollywoodu, a u SAD-u živi i radi već dvadesetak godina. Predsjednik žirija Robert Lantos je kanadski producent mađarskih korijena, a producirao je preko 30 filmova uključujući 'Ruska obećanja' i 'Being Julia'. Dante Spinotti je talijanski direktor fotografije poznat po snimanju hitova kao što su 'L.A. povjerljivo', te raznih radova Michaela Manna: 'Posljednji Mohikanac', 'Gangsteri', 'Vrućina'.

U Požegi je održan 18. Crominute - festival jednominutnih filmova. Grand Prix ovogodišnjeg festivala jednominutnih filmova u Požegi i nagradu od 1000 eura osvojila je animirana priča 'Pa-no-rama' talijanskog autora Diega Zucchija, o starcu koji putuje vlakom i propušta vidjeti ljepote koje ga okružuju jer se već predao neminovnu odlasku. Specijalnu nagradu Plavog filma osvojio je erotični san, 'Dream' hrvatskog autora Damira Tomića, a nagradu publike makedonski autor Miće Čapovski za film 'Kad bevme mladi', simpatičnu priču o životnim fazama ispričanu animacijom cipela. Medaljom UNICA-e nagrađen je film 'Order is repetition of units' kanadskog autora Groga Bartha. 

Brončanu je plaketu osvojio 'Bars & Tones' autora Andre Chocrona iz Norveške, glazbeni spot inspiriran oznakama bar koda, srebrnu 'Other Being' iranskog autora Mashaallaha Mohammadija, začudni animirani film o ubijenu čovjeku iz čije krvi nastaju crvene ribice; a zlatnu 'Retrocesso Wagnera' José Olimpia Juniora iz Brazila, dramatična priča o masovnom ubojici i njegovim žrtava u srednjoj školi, ispričana unatrag.

Komentari

Nema komentara.