Hrana i krv u Dubrovniku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hrana i krv u Dubrovniku

Hrana i krv u Dubrovniku

Libertas nudi filmove o hrani, priču o zlostavljanju, vampire Park Chan-Wooka i ratnu dramu Danisa Tanovića s Colinom Farrellom. Dobar tek!

s.p. 02.07.2010 0 komentara

Hrana i krv u Dubrovniku

U petak, 02. srpnja otvara 6. Libertas Film Festival. Filmove iz konkurencije već smo najavili, a još jednom možemo izdvojiti dugometražne art hitove kao što su 'White Material', 'How I Ended this Summer', 'Kinatay' i 'The Secret in Their Eyes'. Izvan konkurencije igraju nezavisni hit o zlostavljanju djece 'Precious', 'Norman', 'A Somewhat Gentle Man', te ratna drama 'Triage' Danisa Tanovića u kojem glume Colin Farrell, Paz Vega i Branko Ðurić.

Vrlo zanimljiv program nudi sekcija Ponoćnog ludila u kojoj imamo novi film Park Chan-Wooka, vampirski 'Žeđ za krvlju', a oni kojima krvi nije dosta - tu je i nastavak kultnog španjolskog horora, 'REC 2' u kojem pratimo što se događa s opsjednutom zgradom.


'Žeđ', trailer.

Dokumentarni program bavi se s filmovima o hrani kao što su 'Eatrip', 'Kuhanje povijesti' i 'Kraljevi slastica', a od ove godine LFF uvodi i dječji program i to s više od 60 filmova podijeljenih u 4 besplatna programa. Prvi put se organizira i dječja radionica animiranog filma, a za odrasle tj. za mlade snimatelje sprema se Master Class Session s Dante Spinottijem, trodnevna radionicu namijenjena stručnom usavršavanju.

Najavljeno je da će Festival posjetiti slavna imena poput Gabourey Sidibe, zvijezde filma 'Precious', a bit će tu i producentica istog filma Lisa Cortes, režiser filma 'Norman' Johathan Segal, te Jiri Menzel kojem će biti uručena Nagrada za životno djelo. Festival se održava od 2. do 6. srpnja, a za sve dodatne festivalske novosti i detalje o programu posjetite internetske stranice LFF-a.

Komentari

Nema komentara.