Najgori britanski filmovi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najgori britanski filmovi

Najgori britanski filmovi

Ponekad je film tako loš da ga ne mogu spasiti ni Rowan Atkinson ni Rik Mayall ni Hugh Laurie. Osobito nema spasa od - Spice Girls!

s.p. 16.07.2010 0 komentara

Najgori britanski filmovi

Britanci imaju veliku kinematografiju i velike komičare, ali ponekad se i njima omaknu loši filmovi i neduhovite komedije. Evo par primjera filmova koje je bolje izbjegavati po svaku cijenu:

1. 'Spice World'
Beatlesi su uspjeli snimiti nekoliko uspješnih glazbenih komedija, no pokušaj Spice Girls da ponove nešto slično pretvorio se u veliku - tragediju! Ova kičasta reklama za slavnu pop grupu osramotila je nekoliko velikih faca: Richarda E. Granta, Hugha Lauriea, Boba Hoskinsa, Rogera Moorea...

2. 'Lair Of The White Worm'
Znamo da Ken Russell voli snimati šokantne filmove, no ovaj je samo šokantno loš. Osim silovanja opatica, film nudi dosta golih scena Amande Donohue, što filmu daje dodatnu trash dimenziju.

3. 'Carry On Columbus'
'Carry On' franšiza je dala nekoliko uspješnih djela, no ovaj film ne spada u one dobre. Parodija na Kolumba i otkriće Amerike je toliko loša da ju nije mogao spasiti ni Rik Mayall u jednoj od uloga.


'Ubojice lezbijskih vampira', trailer.

4. 'Ubojice lezbijskih vampira'
Naslov upućuje na poetiku trasha, što i ne mora biti loša stvar. Samo što u ovom filmu nema ni humora ni erotike ni horora pa je propao u svim aspektima.

5. 'Raise The Titanic'
Ne, ovo nije film o katastrofi 'Titanica' nego o ljudima koji pokušavaju izvući taj brod iz mora. Film je ispao dosta loš, koštao je 36 milijuna dolara, a producent Lew Grade je kasnije rekao da bi 'ispalo jeftinije da su snižavali Atlantski ocean'.

6. 'Mr. Bean na praznicima'
Neduhovit film koji dokazuje da nije dovoljno uperiti kameru u Mr. Beana da bi dobio dobru komediju. Sljedeći put bi se scenarist Richard Curtis morao potruditi da smisli nešto smješnije od glupih faca i parodije na Cannes.

7. 'Ali G u parlamentu'
Ali G je možda smiješan u malim dozama, ali kritičari su ga proglasili previše iritantnim za dugometražni film. Možda je dobro da se Sacha Baron Cohen stalno transformira u nove likove...

Izvor: Virgin Media

Komentari

Nema komentara.