Princeza Leia je posvuduša - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Princeza Leia je posvuduša

Princeza Leia je posvuduša

Glumica koja se proslavila ulogom princeze Leie žali što njeno lice koriste posvuda, pa čak i na reklamama za marihuanu!

s.p. 16.09.2011 0 komentara

Princeza Leia je posvuduša

Glumica Carrie Fisher nedavno je dala intervju u kojem se požalila da više nema kontrolu nad vlastitim likom. Naime, Carrie je imala samo 19 godina kad je glumila princezu Leiu u 'Ratovima zvijezda' i u to vrijeme je potpisala ugovor kojim Georgeu Lucasu besplatno ustupa pravo na korištenje njenog lica.

U to vrijeme i nije bilo razvijene industrije merchandisinga, pa Carrie nije ni znala što to znači zarađivati na predmetima na kojima stoji tvoje lice. No, majstor marketinga George Lucas je već onda imao genijalan plan, pa već 3 desetljeća bogato zarađuje na svemu vezanom uz franšizu 'Star Warsa', pa i na popularnoj princezi.

Sada izjavljuje da se 'osjeća poput Minnie Mouse' jer je 'brand' princeze Leie potpuno istisnuo njezin javni identitet. Ipak, ne osjeća se ogorčenom već joj je sve to pomalo smiješno, osobito kada vidi svoje lice na čarapama i sličnim stvarima. Kaže kako je jednom vidjela i marku marihuane s imenom princeze Leie. Od cijele te, desetljećima duge eksploatacije, glumica - naravno - nije dobila ni dolara, nego je sva zarada otišla direktno Lucasu. Pravo čudo da nije ogorčena.

Komentari

Nema komentara.